Στη… μάχη ρίχτηκαν ξανά 2.500 περίπου Καρδιτσιώτες κυνηγοί μετά το «πράσινο φως» που άναψαν οι λοιμωξιολόγοι για την ελεύθερη μετακίνηση για κυνήγι εντός των ορίων του νομού και την άσκηση θήρας.

Έτσι λοιπόν το κυνήγι επιτρέπεται ξανά και επιστρέφει στην κανονικότητα με κάποιους περιορισμούς, καθώς πέρασε τροπολογία, η οποία επιτρέπει την άσκηση θήρας και αλιείας, υπό όρους.

«Νιώθουμε δικαιωμένοι έστω και με μεγάλη καθυστέρηση. Ζητώ από τους συναδέλφους κυνηγούς να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα ατομικά μέτρα προστασίας, να μην αναρτούν δημόσια φωτογραφίες και βίντεο κατά τη διάρκεια του κυνηγιού. Στοχεύουμε με όλες τις δυνάμεις στο άνοιγμα του κυνηγιού και εκτός των ορίων του Νομού Καρδίτσας, σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο»

τόνισε μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας, κ. Δημήτρης Παπούλιας. Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση

Δ1α/ΓΠ.οικ. 83418/24.12.2020 με την οποία τροποποιείται η απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν στο σύνολο της Επικράτειας έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

ΟΙ ΟΡΟΙ

ιζ) Μετακίνηση κυνηγών ή αλιέων για την άσκηση θήρας / αλιείας υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

ιζα) Η εν λόγω μετακίνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας,

ιζβ) συμμετοχή μέχρι και δύο (2) ατόμων κυνηγών/ αλιέων για λόγους ασφαλείας,

ιζγ) εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Μετά τις 7 Ιανουαρίου η κυβέρνηση θα εξετάσει και πάλι το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 2 Ιανουαρίου 2021 θα ξεκινήσουν την εργασία τους κι οι θυροφύλακες.