Και μετά τα μπλόκα αρχίζουν οι συσκέψεις και η ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας και των κομμάτων για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου…

Το πιο ενδιαφέρον και κρίσιμο ραντεβού είναι αυτό που έκλεισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λάρισας Γιώργος Λαμπρούλης, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθαναση, την προσεχή Τρίτη για το θέμα του τσίπουρου των αμβυκούχων του Τυρνάβου, αλλά και της τσικουδιάς. Ως γνωστόν με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης το τσίπουρο των διήμερων θα αποκαλείται προϊόν απόσταξης και μόνον το εμφιαλωμένο θα αποκαλείται τσίπουρο και μάλιστα οποια κάβα ή τσιπουράδικο δεν συμμορφώνεται με τη διάταξη αυτή κινδυνεύει με πρόστιμο 1000 ευρώ.

Αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους αμπελουργούς του Τυρνάβου, αλλά και της Κρήτης που έχουν το θέμα με την τσικουδιά, καθώς με βάση την ισχύουσα νομοθεσία τα αποστάγματα φορολογούνται στην ανώτερη κλίμακα, προς 12 ευρώ το λίτρο, εναντι 6 ευρώ του εμφιαλωμένου τσίπουρου και μόλις 0,56 ευρώ μέχρι χθες του τσίπουρου των διήμερων.

Στο ραντεβού θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των διημέρων του Δαμασίου, των αμβυκούχων του Τυρναβου και των αγροτικών συλλογων, ενώ θα συνοδεύονται και από νομικό. Τέλος καταβάλλεται προσπάθεια στη σύσκεψη να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των αμπελουργών της Κρήτης που παρασκευάζουν με απόσταξη την τσικουδιά γιατί το πρόβλημα είναι κοινό.

Τέλος στη χθεσινή σύσκεψη- αποτιμηση των πρόσφατων κινητοποιήσεων των Ενωτικών Ομοσπονδιών Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων που πραγματοποιήθηκε στον Παλαμά, αποφασίστηκε και ήδη κλείστηκε μέσω του προέδρου της Βουλής, ραντεβού της πανελλαδικής των μπλόκων με εκπροσώπους όλων των κομμάτων, τις προσεχείς ημέρες προκείμενου να τους ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.