Σε φάση υλοποίησης η αναβάθμιση και επέκταση των «Οριζόντων»

Στη φάση της υλοποίησης έχει εισέλθει το έργο της αναβάθμισης και επέκτασης του Θεοδωρίδειο Κέντρου «Ορίζοντες» του Δήμου Καρδίτσας για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.
Τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε η ανέγερση της προσθήκης και προβλέπεται η κατασκευή διώροφου κτίσματος με υπόγειο. Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτείται από πιστώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο χώρο της δομής που εκτελούνται οι εργασίες βρέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Νούσιος, o Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Μάττας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Κέντρου κ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος.
Το έργο προβλέπει την ανέγερση διώροφου κτίσματος μεθ΄ υπογείου με χρήση Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική στέρηση σε οικόπεδο που βρίσκεται στο Ο.Τ. 327, επί των οδών Καποδιστρίου και Αλλαμανή, στη Β΄ Ζώνη του Σχεδίου Πόλεως Καρδίτσας του Δήμου Καρδίτσας. Το οικόπεδο, συνολικής επιφάνειας 413,36τ.μ., αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου Καρδίτσας.
Στο οικόπεδο υπάρχει διώροφο κτίσμα υφιστάμενο προ του ΄55, όπου στεγάζεται τώρα το Κέντρο Ορίζοντες.