ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Η εικόνα βγαλμένη από το μέλλον…
ΑΣΚ - Ολυμπιακός, ΑΣΚ – Παναθηναϊκός, ΑΣΚ – ΑΕΚ, ΑΣΚ – ΠΑΟΚ, ΑΣΚ – Αρης και πάει λέγοντας! Η Καρδίτσα, δηλαδή, παρούσα στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ.

Δίπλα στα λογότυπα των μεγαλύτερων ομάδων της χώρας στις προαναγγελίες των αγώνων, ή στα ρεπορτάζ και στις αναλύσεις που θ’ ακολουθούν θα μπαίνει και το σηματάκι του δικού μας συλλόγου!

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις θα διασφαλίζουν την προβολή της περιοχής κάθε εβδομάδα, τα ξενοδοχεία της πόλης θα έχουν ένα επιπλέον έσοδο και – το σπουδαιότερο – ο στερημένος από πολλά πράγματα που δικαιούται κόσμος της Καρδίτσας, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί και να συμμετέχει από κοντά, σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα που θα είναι γιορτή!

Όλα τα παραπάνω (και πολλά ακόμη), που οι μπασκετόφιλοι τα έβλεπαν σε πολύ… προχωρημένα και απαγορευμένα όνειρα στο παρελθόν, θα τα ζήσουμε στη νέα αγωνιστική περίοδο αν και εφόσον η φετινή μεγαλειώδης προσπάθεια του ΑΣΚ φθάσει τελικά στην υλοποίηση του υπερβατικού στόχου της ανόδου!

Ένας στόχος που μπήκε σταδιακά με σοβαρό πλάνο, τεράστια προσπάθεια σε πολλά επίπεδα, γενναία χρηματοδότηση από την διοίκηση, κατάθεση χρόνου και ψυχής από αθλητές και προπονητές, αλλά και στήριξη και θετική αύρα από τον φίλαθλο κόσμο…

Βρισκόμαστε, ως γνωστόν, στην εξέλιξη αυτής της διαδρομής! Κι αυτό έχει τη μαγεία του, διότι εκείνη την ώρα που αγωνίζεσαι για την επίτευξη του στόχου, είναι αυτή που σε κρατάει ζωντανό, μάχιμο και τη “ρουφάς” μέχρι το μεδούλι βιώνοντας όλα τα σπουδαία που μπορεί να δώσει μια ομαδική προσπάθεια.

Ναι, η πορεία του ΑΣΚ και φέτος που βλέπει όχι σε κάτι συνηθισμένο αλλά στο… “Εβερεστ” των αθλητικών φιλοδοξιών της Καρδίτσας στο δημοφιλές αυτό άθλημα, είναι ομαδική με όλη τη σημασία της λέξης!

Και το σπουδαιότερο δεν έχει το παραμικρό ψήγμα έπαρσης, αλαζονείας και ψευτομαγκιάς.
Είναι σοβαρή, σχεδιασμένη σωστά ν’ αντέχει κραδασμούς και στις δυσκολίες, με μεγάλο σεβασμό στους αντιπάλους και αγάπη στο ίδιο το άθλημα και στην πόλη.

Αποτελεί ένα ΚΟΣΜΗΜΑ στο αθλητικό γίγνεσθαι που δηλητηριάζεται από χίλια δυο στις μέρες μας.Να το απολαύσουμε, λοιπόν, όλο αυτό το εγχείρημα και να του δώσουμε τη θετική ενέργεια που χρειάζεται, γιατί δεν είναι κάτι δεδομένο ούτε αυτονόητο.

Ισα ίσα είναι πολυτέλεια για την Καρδίτσα…

Aκούστε πιο κάτω το ηχητικό από τις δηλώσεις του προέδρου του ΑΣΚ Χρήστου Δεληγιάννη στο Ράδιο Θεσσαλία 96 και στην εκπομπή “Στενό Πρέσινγκ”