ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Η συγκίνηση που σκόρπισαν στο πανελλήνιο οι δηλώσεις του αρσιβαρίστα Θοδωρή Ιακωβίδη (ΦΩΤΟ) που με λυγμούς ξέσπασε και περιέγραψε από ψυχής την εγκατάλειψη και την άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος, αλλά και πολλοί συναθλητές του, δεν είναι κάτι καινούργιο για τη χώρα μας.

Έτσι γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις! Ειμαστε ευσυγκίνητος λαός! Ευαισθητοποιούμαστε πολύ εύκολα, στο “πιτς φιτίλι”, συμπαραστεκόμαστε ολόθερμα από τα social media και μετά, μόλις θα έλθει το επόμενο θέμα που θα κυριαρχήσει στην επικαιρότητα (μετάλλια, νίκες, καύσωνες, πανδημίες κλπ) “μην τον είδατε μην τον απαντήσατε τον Γιάννη το λεβέντη τον καραμπουζουκλή”!

Στον αθλητισμό αυτό είναι ακόμη πιο διακριτό, λόγω και της μεγάλης δημοσιότητας που έχει ο χώρος. Βγήκε, λοιπόν, το παλικάρι και με δυο κουβέντες τα είπε όλα για το μπάχαλο στην ομοσπονδία Αρσης Βαρών, αλλά και το καθεστώς αποσύνθεσης που επικρατεί γενικά σε όλα τα αθλήματα και κυρίως σ’ αυτό που αγωνίζεται ο ίδιος!

Βλέπετε από τα… “κάτσε κάτω από τη μπάρα”, τους χρυσούς μεταλλιοφόρους, τη δόξα και τις διακρίσεις που εξαργυρώθηκαν ακόμη και με βουλευτικές θέσεις για κάποιους, τη ντόπα που πήγαινε σύννεφο, περάσαμε στον Ιακωβίδη που μέχρι προχθες αμφιβάλλω αν γνώριζαν παραπάνω από δέκα Ελληνες (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ζουν στο εξωτερικό!) οτι είναι αθλητής της άρσης βαρών!

Και ξαφνικά έγινε ο χαμός! Έπεσαν όλοι από τα σύννεφα! Κι άντε ο κόσμος είναι μακριά και παρακολουθεί χωρίς να μπορεί να πάρει αποφάσεις! Επεσαν από τα σύννεφα, όμως και οι υπεύθυνοι γι’ αυτό το χάλι! Η ομοσπονδία, η αθλητική ηγεσία, οι πολιτικοί, όλοι όσοι, δηλαδή, έβαλαν μεγάλη… “πλάτη” για να οδηγηθούμε σ’ αυτή την κατάντια!

Κι αφού οι υπεύθυνοι προσγειώθηκαν στο έδαφος και στην πραγματικότητα, χωρίς να τραυματιστούν κατά την πτώση τους από τα… σύννεφα, έκαναν αυτό που κάνουν πάντα: Δηλώσεις!!!

Δηλώσεις δακρύβρεχτες και συγκινητικές γεμάτες, έγνοια κι ενδιαφέρον για τον αθλητή, στους επίσης ευαισθητοποιημένους και κατασυγκινημένους δημοσιογράφους!
Στη συνέχεια οι τελευταίοι έπραξαν κι αυτοί αυτό που κάνουν πάντα σε ανάλογες καταστάσεις. Είπαν και έγραψαν πονήματα ολόκληρα για τις στρεβλώσεις που επικρατούν, για τις συνθήκες και τη μεγάλη αδικία εξαπολύοντας μύδρους και σκληρή κριτική κατά παντώς υπευθύνου!!

Δηλώσεις όμως έκανε και ο Πύρρος Δήμας!!! Ναι, κι αυτός έμεινε έκπληκτος και συγκινημένος με την κατάσταση του Ιακωβίδη! Ναι όπως το διαβάζετε! Σοκαρίστηκε και δήλωσε ότι κάτι πρέπει να γίνει!!! Ο χρυσός ολυμπιονίκης (τεράστιος αθλητής διχως αμφιβολία) τα παλιά “καλά” χρόνια, βουλευτής αμέσως μετά και νυν Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών… αιφνιδιάστηκε!!!

Εδώ πραγματικά σκίζεις το… μαγιό σου και βουτάς τσίτσιδος στη θάλασσα κραυγάζοντας “ζήτω η τρέλα”!  Κι αν δεν έχεις πρόσβαση σ’ αυτή όπως εμείς εδώ στην Καρδίτσα (αν θυμάστε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 είχαν υποσχεθεί ότι θα μας φέρουν!!!) στο πρώτο αρδευτικό κανάλι που θα βρεις μπροστά σου ή σε κανένα ποτάμι!!! Απ’ αυτά, άλλωστε, έχουμε μπόλικα, όπως το νιώσαμε πολύ καλά την… υγρή νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου!

Ας ειδοποιήσει, λοιπόν, κάποιος τον Ιακωβίδη να μην παίρνει και πολύ σοβαρά όλο αυτό το κύμα συγκίνησης και συμπαράστασης που σηκώθηκε μετά τις δηλώσεις του. Μπορεί να μην γνωρίζει το παιδί ότι στη χώρα μας αυτό διαρκεί μόνο για δυο, τρείς, το πολύ, ημέρες…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Το ξαναγράψαμε: Σ’ αυτό το ατέλειωτο, μεγάλο και διαχρονικό πάρτι μίζας, ντόπας και ρεμούλας, τους “Ολυμπιακούς Αγώνες”, αυτό που αξίζει είναι η αυθεντική προσπάθεια των αθλητών και όσων τους στηρίζουν. Και μάλιστα όχι όλων, διότι υπάρχουν και οι αθλητές “μαϊμού”.

Εκμετάλλευση
Αθλητών που δυστυχώς είναι και τα μεγάλα θύματα εκμετάλλευσης. Ακόμη κι αυτοί που φθάνουν σε μεγάλες διακρίσεις και πιστεύουν προς στιγμήν οτι έχουν τον κόσμο στα πόδια τους κι ότι τους αγαπάνε όλοι αγνά κι ανιδιοτελώς!

Από τη λάμψη τους
Μέχρι να έλθει η στραβή, η ατυχία, ή έστω η πτώση από την κορυφή για αθλητικούς λόγους και τότε συνειδητοποιούν πως τους χρειάζονταν και τους “αγαπούσαν” μόνο για τη λάμψη των διακρίσεών τους! Για να φωτογραφηθούν δίπλα τους, για να τους κολακεύσουν, για να πάρουν κάτι απ’ αυτό που τους ανήκει! Μόλις σβήσουν τα φώτα, μόλις στρέψουν αλλού οι προβολείς τότε εξαφανίζονται όλοι!

«Ούτε μια καραμέλα…»

Ας μη μείνουμε όμως μόνο στον Ιακωβίδη που είναι αθλητής της άρσης βαρών. Πέρασε η… “μπογιά”, βλέπετε, του εν λόγω αθλήματος, αφού χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι αθλητές (κάποιοι το εξαργύρωσαν βέβαια) ως… μεταλλιοφόροι για τη μεγάλη ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004! Ας πάμε στον καταπληκτικό Μίλτο Τεντόγλου που χθες απογειώθηκε και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο και σπεύδουν άπαντες (πολιτική, αθλητική ηγεσία κλπ) να δηλώσουν την… περηφάνια τους!  Παραθέτουμε μόνο τη δήλωση του προπονητή του Γιώργου Πομάσκι πριν τους αγώνες: “Δεν μας έχουν δώσει ούτε μια καραμέλα για να γίνει καλύτερος ο Μίλτος. Να ναι καλά τα 3 μαγειρεία στην Καλαμάτα. Περιμένω να μας στείλουν λεφτά για να πληρώσουμε. Η προετοιμασία τελειώνει”!  Μιλάμε για μεγάλη συγκίνηση, ε;