ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Έσκασε και το πρώτο κρούσμα στην πόλη μας και όπως αναμενόταν ακολούθησε ο… κακός χαμός! Το τι γράφεται και λέγεται δεν το χωράει ο νους! Κάποιος, μεταξύ σοβαρού και αστείου, πρότεινε να τον… κάψουμε κιόλας τον Καμερουνέζο να μη μεταδώσει τον ιό! Απίστευτα, αλλά αληθινά. Αν όλοι μαζί φωνάζαμε έτσι για την κατάντια του συστήματος υγείας, για ώρα ανάγκης σήμερα θα είχαμε καβάντζα ο καθένας από δύο ΜΕΘ κι απο δεκαοκτώ αναπνευστήρες τελευταίας λέξης της μόδας!
Αντ αυτού έχουμε έξι για… εκατό χιλιάδες κατοίκους και δεν μπορούμε να βρούμε ούτε αποκριάτικη μάσκα!!! Τέλος πάντων, αναμενόμενα όλα. Οταν οι καταστάσεις γίνονται έκρυθμες, όταν η κρίση μεγαλώνει, τότε τα σκοτάδια πυκνώνουν. Γνωστά πράγματα είναι αυτά, τα γράφει και η ιστορία…
Όταν το σύστημα ταρακουνιέται απο τις κρίσεις που το ίδιο δημιουργεί, τις μετακυλά στις πλάτες του κόσμου. Κι όταν ο κόσμος αγανακτεί και γίνεται επικίνδυνος για μια συλλογική δράση όπου θα διεκδικήσει τα αυτονόητα, τότε το “διαίρει και βασίλευε” είναι το… αντίδοτο!

Για πάμε να δούμε ψύχραιμα, όμως, την κατάσταση, χωρίς κραυγές κι όπως κάνουν πάντα οι “ΣΠΟΝΤΕΣ”, επιστρατεύοντας την κοινή λογική. Είχαμε λοιπον, το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα που αφορά σ’ έναν μετανάστη που ζούσε εδώ, ταξίδεψε στην Αθήνα και επέστρεψε. Εδώ προκύπτουν συγκεκριμένες ευθύνες των αρμοδίων υπηρεσιών που μας “τζαμπουνάνε” από το πρωί μέχρι το βράδυ για τη λεγόμενη “ατομική ευθύνη”! Οι δικές τους ευθύνες που ακριβώς είναι;

Επίσης των υπηρεσιών που είχαν την επιμέλεια της φροντίδας (δια της χρηματοδότησης) των ανθρώπων αυτών. “ΑΝΚΕΣ” κλπ. Το σκηνικό και μόνο και το μπέρδεμα που έγινε κατά την προσέλευσή του ανθρώπου αυτού στο νοσοκομείο τους εκθέτει ανεπανόρθωτα.
ΠΑΜΕ παρακάτω. Το ότι είχε την… “ατυχία” ο νοσούντας να είναι Αφρικανός κι όχι Γερμανός, Γάλλος ή άλλος Ευρωπαίος γενικότερα, δεν το διαπίστωσε τώρα με τόσα που ακούει και θ’ ακούσει, αλλά από τότε που γεννήθηκε! Κι αυτός και εκατομμύρια άλλοι…

Γνωστά κι αυτά. Οπότε να δούμε λίγο την ουσία και να ρωτήσουμε το εξής απλό: Ποιος υπεύθυνος… “στρατηγός υγείας” μπορεί να μας διαβεβαιώσει οτι αυτό είναι το ένα και μοναδικό κρούσμα στην περιοχή; Ποιος μπορεί να μας πει μετα βεβαιότητας ότι τα κρούσματα που καταγράφονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι ένας ασφαλής αριθμός που περιγράφει επ ακριβώς ή έστω μ’ ένα μικρό περιθώριο λάθους την εξέλιξη της πανδημίας;
Μπορεί κανείς; Οχι φυσικά. Το εξομολογούνται άλλωστε και οι ίδιοι οι υπεύθυνοι (Τσιόδρας κλπ) ότι ο αριθμός δεν είναι ο πραγματικός. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν γίνονται μαζικά τεστ στον πληθυσμό. Και γιατί δεν γίνονται μαζικά τεστ; Γιατί το δημόσιο σύστημα υγείας είναι ξεχαρβαλωμένο…
Και γιατί το σύστημα υγείας είναι ξεχαρβαλωμένο; Γιατί τα λεφτά που πληρώνουμε όλοι από τότε που αναπνέουμε μέχρι τότε που πάμε για τον Αγιο Πέτρο, πηγαίνουν στο γνωστό… παντελόνιασμα!

ΥΓ Η ΦΩΤΟ είναι απο το… θωρακισμένο σύστημα δημόσιας υγείας της Ευρώπης. Με σακούλες σκοπουδιών τελευταίας λέξης της μόδας οι γιατροί!!!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε πόσους μήνες θα περάσουν εκείνες οι… δύο κρίσιμες εβδομάδες;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Πρέπει να φοβάσαι παιδί μου. Ετσι θα γίνεις νομοταγής πολίτης»

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Τα θέματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης συνανθρώπων που έχουν ανάγκη σε κρίσιμες περιόδους, όλα φαίνονται από τις ΠΡΑΞΕΙΣ κι όχι από το τι δηλώνει ο καθένας! Όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και σ’ αυτή την περίπτωση όταν “καίει η μπάλα” διαπιστώνεται από τις πράξεις του καθενός αν αυτά που επικαλείται ανταποκρίνονται και σ’ αυτό που πραγματικά είναι!
Διαπίστωση…
Το να παριστάνει κάποιος τον “αλληλέγγυο” μόνο και μόνο για το παντελόνιασμα ή ένα ρόλο, είτε προέρχεται από τη θρησκεία ή από οποιονδήποτε χώρο μπορεί να το αξιολογήσεις πολύ εύκολα πάλι μέσω των πράξεων!
Όσφρηση…
Ουδέν κρυπτόν υπο τον ήλιο. Όλα φαίνονται από τα έργα κι όχι απο τα λόγια! Τα χουμε ξαναγράψει άπειρες φορές στη στήλη με διάφορες αφορμές. Ισχύει το ίδιο για όλα τα ζητήματα της ζωής. Το τι καπνό φουμάρει ο καθένας μας πολύ εύκολα το αντιλαμβάνεται ο διπλανός, αρκεί να έχει καλή… όσφρηση!