ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Όταν βλέπεις έναν ποδοσφαιριστή που έχει τραυματιστεί, να τρέχει “σφαίρα”… ξυπόλητος να σκαρφαλώσει στα κάγκελα για να πανηγυρίσει μαζί με τους συμπαίκτες του και τους φιλάθλους ένα γκολ, τότε να είσαι σίγουρος ότι αυτή η ομάδα είναι σε… καλό “φεγγάρι”!!!

Όταν βλέπεις τους παίκτες, βασικούς ή αναπληρωματικούς σε μια θετική έκβαση του αγώνα, να θέλουν να μοιραστούν τη χαρά τους με τον κόσμο και να γίνονται “ένα” όλοι μαζι, τότε αυτή η ομάδα βρίσκεται σε πολύ υψηλό βαθμό συσπείρωσης και κινείται μέσα σ’ ενα περιβάλλον εξαιρετικό…

Οι παραπάνω εικόνες ήταν κυρίαρχες και στην παρουσία της Αναγέννησης στο γήπεδο της Βέροιας την Κυριακή το απόγευμα. Τις είδαμε και στα φιλικά που προηγήθηκαν με Λάρισα και Τρίκαλα, αλλά και στο πρώτο επίσημο και πολύ δύσκολο ματς που διακυβεύονταν η συνέχεια στο Κύπελλο Ελλάδος! Είναι αυτές που κρατάμε κυρίως.

Η πρόκριση απέναντι σε μία από τις δυνατότερες ομάδες του πρωταθλήματος και μάλιστα μέσα στο σπίτι της είναι βεβαίως μεγάλη! Οχι μόνο γιατί διασφαλίζει την παρουσία της Αναγέννησης στην 4η φάση της διοργάνωσης, αλλά κυρίως γιατί φτιάχνει ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα!

Ωστόσο ακόμη κι αν δεν έρχονταν το θετικό αποτέλεσμα, ακόμη δηλαδή κι αν “στράβωνε” το ματς και κέρδιζε η Βέροια (θα μπορούσε να συμβεί αυτό διότι ο αγώνας ήταν ισορροπημένος και κρίθηκε στις λεπτομέρειες), η ομάδα με τέτοιο κλίμα και διάθεση που επικρατεί δεν θα είχε να φοβηθεί τίποτα για τη νέα σεζόν.

Έχει εισέλθει για τα καλά σε μια άλλη κατάσταση απο το περασμένο καλοκαίρι. Σ΄ενα άλλο “μουντ” που λένε και οι αγγλομαθείς! Το σπουδαιότερο είναι ότι έχει αφήσει στην άκρη τη “μοιρολατρία”, τη “μιζέρια” και το “μέχρι εδώ είμαστε” και κοιτάζει ψηλότερα! Κι όχι μόνο στις κουβέντες, αλλά στην πράξη! Με τα αποτελέσματα!

Αυτό το “ψηλότερα” είναι που δημιουργεί ένα διαφορετικό από το συνηθισμένο κλίμα. Κακά τα ψέμματα, οι υπερβάσεις είναι αυτές που ξεσηκώνουν τον κόσμο! Κι όταν μιλάμε για κόσμο της Αναγέννησης, μιλάμε για φιλάθλους που έχουν πιει πολλά φαρμάκια τα τελευταία χρόνια και που μέσα τους σιγοκαίει πάντα αυτή η φλόγα για το γνωστό προαιώνιο απωθημένο.

Τα φετινά γενέθλια του συλλόγου τον ερχόμενο μήνα (16 Οκτωβρίου), όπου θα συμπληρώσει 117 χρόνια αδιάκοπης διαδρομής μέσα στο χρόνο δεν θα έχουν καμία σχέση από πλευράς κλίματος μ’ αυτά των προηγούμενων χρόνων.

Θα είναι πολύ πιο φωτεινά. Με τη μαύρη φανέλα της (που αντιπροσωπεύει και τους καημούς που κουβάλησαν οι Καρδιτσιώτες έναν αιώνα τώρα) εμφανίστηκε στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς η Αναγέννηση στη Βέροια, αλλά το μέλλον της προδιαγράφεται πολύ… χρωματιστό!!!

Στο χέρι μας είναι να ζήσουμε ανάλογες και πολύ πιο έντονες στιγμές από το πάρτι που στήθηκε στο 119’ στα κάγκελα του γηπέδου της Βέροιας…

Ο κορυφαίος

Η Καρδίτσα έχει αναδείξει σπουδαίες αθλητικές μορφές διαχρονικά σε όλα τα αθλήματα και μάλιστα σε κορυφαίο και διεθνές επίπεδο. Από τον κλασικό αθλητισμό, μέχρι το ποδόσφαιρο και μάλιστα αυτή η παράδοση συνεχίζεται. Αν όμως καθίσουμε και τα βάλουμε κάτω μετρώντας αθλητικές παραστάσεις και τίτλους, ο Γιάννης Μπουρούσης είναι ασφαλώς ο κορυφαίος όλων των εποχών σε όλα τα αθλήματα. Από τότε που σε ηλικία 18 ετών, για πρώτη φορά έπαιξε στην ΑΕΚ στις 24 Φεβρουαρίου του 2002 στο κλειστό της Δράμας ντεμπουτάροντας με… 1,5 λεπτό συμμετοχής (!!!) έκανε μια ονειρώδη διαδρομή που δύσκολα θα βρεθεί να την ξεπεράσει άλλος Καρδιτσιώτης!  Σ’ ο,τι αφορά τώρα σ’ αυτή καθ’ αυτή τη συμμετοχή του στο ρόστερ του ΑΣΚ πέρα από το βαρύ κι ασήκωτο όνομα, ο Μπορούσης όχι απλά μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στην ομάδα, αλλά να την ανεβάσει θεαματικά επίπεδο καθώς ακόμη βρίσκεται σε μια ηλικία που μπορεί να δώσει πολλά l Ιδιαίτερα για το επίπεδο της Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Είναι φανερό πλέον, πως ο ΑΣΚ βάζει πλώρη για την υπέρβαση, αυτή που πριν μερικά χρόνια θεωρούνταν όνειρο απατηλό…