ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

ΛΟΓΩ των ειδικών συνθηκών που επικρατούν και επειδή η συντροφιά αυτές τις ώρες είναι πολύτιμο πράγμα, οι “ΣΠΟΝΤΕΣ” θα συνεχίζουν και τα Σαββατοκύριακα χωρίς διακοπή μέχρι… τελικής πτώσης! Μαζί με το πρωινό καφεδάκι στη βεράντα ή στην αυλή, μαζί με το τσίπουρο το μεσημέρι καιμε κανα ουϊσκι ή αγχολυτικά το βράδυ, παρέα κι εμείς!
ΧΩΡΙΣ πανικό, χωρίς φόβο, χωρίς να βομβαρδίζουμε τρομολαγεία (όπως άλλωστε πράττει τούτη εδώ η εφημερίδα από την πρώτη μέρα της έκδοσής της) αφουγκραζόμενοι τα όσα συμβαίνουν και αναλύοντας ο,τι κινείται πάνω και κάτω από την επιφάνεια!
ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ μέχρι που θα μας κρατάνε τα πόδια μας ακόμη κι αν έλθει η… συντέλεια ή πέσει κανας μετεωρίτης! Ακόμη κι αν χρειαστεί να γράφουμε από τις… σπηλιές ή σε πέτρες! Τρόπο θα βρούμε, να είστε σίγουροι. Αλλωστε ο “ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ” δύο φορές έκλεισε. Μία όταν του απαγόρευσαν την κυκλοφορία οι ναζί επι κατοχής και μία στη χούντα.
ΑΜΑΣΗΤΟ εδω φυσικά, δεν τρώμε τίποτα όπως είναι γνωστό από…. καταβολής! Το νου σας, λοιπόν, αυτές τις ώρες για να διατηρήσετε καταρχήν την ψυχραιμία σας και στη συνέχεια να κάνετε τις σωστές επιλογές για την ενημέρωσή σας. Ο βομβαρδισμός δεν κάνει καλό, θολώνει τον εγκέφαλο!!! Λίγα, σωστά και καλά…
ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ οι σκέψεις αυτό το διάστημα της πλήρους αδράνειας έρχονται η μία πίσω από την άλλη και συνήθως είναι κακές, φιλτράρετε προσεκτικά τα όσα ακούτε ή διαβάζετε! Το γράψαμε και τις προάλλες, το φίλτρο είναι μεγάλη υπόθεση. Και προ… κορωνοϊού ίσχυε βέβαια.
ΤΟ ΜΟΝΟ σίγουρο είναι ένα. Οτι η ζωή θα συνεχιστεί και μέσα σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, αλλά και μετά όταν θα σταματήσει ο εφιάλτης. Ασφαλώς, δεν θα είναι η ίδια με πριν. Κι εδώ μπαίνουν πολλά… φιλοσοφικά ζητήματα!
ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ πιστεύω ότι συνειδητοποιήσαμε (αν όχι ακόμη σε λίγο θα συμβεί), πως όλα είναι πιθανά. Το λιγότερο ν’ ανατραπεί εν μια νυκτί η καθημερινότητά μας. Πολλοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν ότι είναι νομοτελειακός ο τρόπος ζωής μας και πως τίποτα δεν μπορεί να τον επηρεάσει και πολύ περισσότερο να τον αλλάξει. Οπως βλέπουμε αυτή η θέση πήγε… περίπατο! Η μάλλον για να μιλήσουμε και με την ωρολογία των ημερών, πήγε… σπίτι!
ΑΥΤΟ σημαίνει ότι διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις μέσα απ’ αυτή την ιστορία να είμαστε πιο ώριμοι όταν θα ξαναρχίσει να ρολάρει το πράγμα. Να γνωρίζουμε δηλαδή τι πρέπει να ιεραρχήσουμε ως σημαντικά πράγματα στη ζωή μας… Απο το τρέχεις αγωνιώντας να προλάβεις καμια ελεύθερη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι προτιμότερο να τρέχεις από πριν και να αγωνίζεσαι για να γίνει καμία παραπάνω! Αν είναι να πας δηλαδή να πας μαχόμενος…!!!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Ετσι και συναχωθείς τώρα τι γίνεται;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Ο σκοπός της ζωής είναι μια ζωή με σκοπό» (Robert Byrne – Αμερικανός σκακιστής)

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξουμε αυτό το διάστημα, είναι να μην βγάζουμε συμπεράσματα και να μην κάνουμε διαπιστώσεις για όλους όσοι διαχειρίζονται επισήμως τα ζητήματα ως εκπρόσωποι της πολιτείας. Η αξιολόγηση θα γίνει στο τέλος, διότι τώρα βρισκόμαστε μεσούσης μιας κατάστασης που είναι συνεχώς υπο διαμόρφωση.
Στο τέλος του αγώνα
Όταν ο… διαιτητής θα σφυρίξει τη λήξη του ματς, τότε θα κάνουμε τον απολογισμό και θα δούμε και το τελικό… σκόρ! Πέραν όλων των άλλων, τις επιδόσεις του καθενός αλλά και τη στάση που κράτησε την ώρα της κρίσης. Δεν είναι η ώρα λοιπον ούτε να κατασκευάζουμε ήρωες, ούτε να αποδομούμε.
Διαφορετικά
Το ποιος είναι τι δεν χρειαζόταν να έλθει ο… κορωνοϊός για να μας το αποδείξει. Απλώς σε καταστάσεις έκτακτες όπως αυτή που βιώνουμε τώρα, κάποια πράγματα φαίνονται διαφορετικά. Υπομονή, λοιπον και καθαρό μυαλό…
Η αξιολόγηση…
Η διαδικασία αξιολόγησης βεβαίως όταν με το καλό περάσουν όλα, θα πρέπει να ξεκινήσει από τον εαυτό μας. Τι κάναμε πριν, τι κάνουμε τώρα και τι θα κάνουμε μετά.
Ετσι συμβαίνει…
Δεν γνωρίζουμε πότε θα τελειώσει όλη η ιστορία και ποιο θα είναι το κονωνικό κόστος! Αυτό ούτε ο… Τσιόδρας μπορεί να το πει θα το πουμε εμείς οι κοινοί θνητοί; Αν όμως τελειώσουν όλα και εμείς συνεχίσουμε να είμαστε όπως ήμασταν πριν τότε θα ζήσουμε ακόμη χειρότερα στο μέλλον…

Δημοσιογραφικά… “μπουμπούκια”

Μέσα σ’ αυτό το χαμό “απολαμβάνουμε” αυτές τις ημέρες και τα… μπουμπούκια της δημοσιογραφίας της κεντρικής τηλεοπτικής σκηνής.  Το τι λέγεται αυτές τις ημέρες δεν έχει προηγούμενο.  Σοβαρός είναι ο κίνδυνος σοβαρός να φεύγουν οι τηλεοράσεις μαζικά έξω από το… μπαλκόνι προς το δρόμο! Η Τατιάνα γύρισε απο τη μάχη με τους Τούρκους που έδωσε στον Εβρο και έπιασε δουλειά για τη δημόσια υγεία! Ο Τέλογλου, τα βαλε με τους εκπαιδευτικούς επειδή λέει έχουν διακοπές, μια άλλη την άκουγα χθες να λέει ότι τα χρήματα που θα δώσει στους εργαζόμενους οι κυβέρνηση δεν θα έχουν που να τα ξοδέψουν οπότε δεν τρέχει τιποτα και να καθυστερήσει!!!  Μαγεία…!!!