Περιόρισαν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους οι Καρδιτσιώτες τηρώντας με αυτόν τον τρόπο τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Ούτε ο επιτάφιος, ούτε η Ανάσταση, ούτε το Πάσχα και το ψήσιμο του οβελία τους έβαλαν σε… πειρασμό και έτσι προτίμησαν να μείνουν σπίτι.

Αυτά βέβαια αφορούν στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών καθώς υπήρξαν και 8 αμετανόητοι οι οποίοι επιχείρησαν είτε να έρθουν στο Νομό Καρδίτσας είτε να φύγουν και να επιστρέψουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Σε αυτούς τους οκτώ επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ και φυσικά αφαιρέθηκαν οι πινακίδες των οχημάτων τους. Επιπλέον σε 15 πολίτες επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 150 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση είτε γιατί δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα είτε διότι οι εξηγήσεις που κλήθηκαν να δώσουν δεν ήταν επαρκείς.

Υπενθυμίζεται ότι από το Μ. Σάββατο στις 21:00 έως και την Δευτέρα του Πάσχα στις 24:00, επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση. Για το ίδιο διάστημα η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοηθείας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη (κωδικός Β4) ελέγχονταν «σαρωτικά, ενδελεχώς και επιμελώς» από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα, σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και αποκλειστικά μέχρι δύο άτομα κατά όχημα.

Καταχρηστική χρήση συνεπάγονταν 300 ευρώ πρόστιμο για τον οδηγό και αφαίρεση πινακίδων και 150 για τον συνοδηγό. Υπενθυμίζεται ότι έχει παραταθεί έως 27 Απριλίου 2020 το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 Επίσης καθ’όλη την διάρκεια ισχύος των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας που προβλέφθηκαν για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού δεν θα διεκπεραιώνονται δηλώσεις αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας από φυσικά πρόσωπα με ηλεκτρονικό τρόπο με απόφαση της ΑΑΔΕ.

Επιπλέον δεν θα διεκπεραιώνονται δηλώσεις αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας από φυσικά πρόσωπα και για τις τυχόν υποβληθείσες χειρόγραφες δηλώσεις στις ΔΟΥ. Η απόφαση ισχύει για δηλώσεις κατοικίας που υποβάλλονται μέχρι την λήξη των έκτακτων μέτρων για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.