Αρνητικά όλα τα δείγματα στο Νοσοκομείο

Ολοκληρώθηκε χθες ο προληπτικός επταήμερος κατ’ οίκον περιορισμός στον οποίο είχαν τεθεί οι επτά υγειονομικοί (ένας οδοντίατρος και νοσηλευτικό προσωπικό) του Νοσοκομείου Καρδίτσας, οι οποίοι είχαν διαχειριστεί την περίπτωση του 48χρονου Καμερουνέζου, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Έχει παρέλθει διάστημα μιας εβδομάδας μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος στην περιοχή και από τότε όσα δείγματα ελήφθησαν στο Νοσοκομείο και απεστάλησαν προς εξέταση, βγήκαν αρνητικά. Εκείνο που προέχει στην παρούσα φάση, όπως ανέφερε μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών κ. Κώστας Αθανασίου, είναι να ληφθούν δείγματα μέχρι το τέλος της εβδομάδας από τους συγκατοίκους και τους ομοεθνείς του 48χρονου.

Δηλαδή, να υπάρξει σαφής εικόνα της κατάστασής τους, μόλις ολοκληρωθεί η 14ήμερη κατ’ οίκον καραντίνα στη οποία έχουν μπει. Σε διαφορετική περίπτωση υφίσταται κίνδυνος διασποράς, καθώς υπάρχει πιθανότητα κάποιος να είναι φορέας του ιού χωρίς να έχει νοσήσει και δίχως να έχει εκδηλώσει συμπτώματα.

Την ίδια ώρα, οι Καρδιτσιώτες συνεχίζουν να προσέρχονται εθελοντικά στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου για να προσφέρουν αίμα. Άλλωστε το τμήμα βρίσκεται σε διαφορετικό χώρο την κύρια κτιριακή υποδομή του Νοσοκομείου, ενώ για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας τηρούνται αυστηρά τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης. Να σημειωθεί μάλιστα ότι για σήμερα έχει προγραμματιστεί εθελοντική αιμοδοσία στο ΚΕΣΝ Ρούσσου.

Η κατάσταση με τους νεοσύλλεκτους που είχαν μεταφερθεί στο ΚΕΣΝ από στρατόπεδο με επιβεβαιωμένο κρούσμα κύλησε ομαλά, ενώ έληξε και ο προληπτικός περιορισμός στον οποίο είχαν τεθεί για παν ενδεχόμενο.