Πολύτιμο υγειονομικό υλικό πρώτης ανάγκης, παρέδωσαν χθες το πρωί στα Κέντρα Υγείας Παλαμά, Σοφάδων και Μουζακίου οι Δήμαρχοι των τριών Δήμων, εκ μέρους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας.

Η ενέργεια εντάσσεται στην πρωτοβουλία της ΠΕΔ για την ενίσχυση όλων των τοπικών δομών του συστήματος υγείας στη Θεσσαλία, με υλικά αξίας 65.000 ευρώ. Οι Δήμαρχοι Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου και Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, επισκέφθηκαν τα τρία Κέντρα Υγείας, όπου συνομίλησαν με το υγειονομικό προσωπικό και παρέδωσαν δέματα με 10 δοχεία αντισηπτικά του μισού λίτρου και 1.500 χειρουργικές μάσκες (απλέςενισχυμένες). Πρόκειται για την πρώτη φάση κατανομής που έλαβε χώρα στα Κέντρα Υγείας, ενώ προγραμματίζεται και δεύτερη το επόμενο διάστημα.

Η συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον

Οι τρεις Δήμαρχοι επισκέφθηκαν αρχικώς το Κέντρο Υγείας Παλαμά, ενώ ακολούθησε εκείνο των Σοφάδων και του Μουζακίου. Στο Κέντρο Υγείας Παλαμά ο Διευθυντής κ. Παναγιώτης Λαγούιας ευχαρίστησε τους Δημάρχους και την ΠΕΔ, εκφράζοντας τη βούλησή του αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον. Πρόσθεσε ότι το θέμα του κορωνοϊου θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, ενώ στάθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι υγειονομικοί.

Θ. Σκάρλος

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σοφάδων και επικεφαλής της ΠΕΔ στο Ν. Καρδίτσας κ. Θάνος Σκάρλος σημείωσε ότι η Αυτοδιοίκηση προσπαθεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με υλικά που τα ίδια τα Κέντρα Υγείας ζήτησαν και χρειάζονται. «Η Αυτοδιοίκηση στέκεται και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, με σκοπό να κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάποια πράγματα σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνάει ο τόπος» σημείωσε μεταξύ άλλων και ευχαρίστησε από καρδιάς τους υγειονομικούς και όλους τους υπαλλήλους στα Κέντρα Υγείας και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Γ. Σακελλαρίου

«Πρόκειται για μια πράξη ενίσχυσης, με την ΠΕΔ να αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που υπάρχουν» επισήμανε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου και σημείωσε ότι οι Δήμαρχοι και δημοτικά συμβούλια έχουμε αποφασίσει να προσφέρουν μέρος του μισθού για την ενίσχυση των τριών Κέντρων Υγείας.

Φ. Στάθης

«Η Αυτοδιοίκηση του πρώτου βαθμού είναι παρούσα στον πόλεμο της Πανδημίας. Η ΠΕΔ δεν θα μπορούσε να μη συνδράμει σε αυτή τη μάχη, με υγειονομικό υλικό που θα βοηθήσει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές» ανέφερε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, υπενθυμίζοντας ότι η ΠΑΔΥΘ αποφάσισε να δώσει ένα σημαντικό πόσο για την ενίσχυση των Νοσοκομείων σε Καρδίτσα και Τρίκαλα.