Tρεις και ο… οβελίας βρέθηκαν σε αυλές και μπαλκόνια την Κυριακή του Πάσχα
για να γιορτάσουν με τον παραδοσιακό τρόπο αυτή την Αγια ημέρα. Τα μέτρα που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού τηρήθηκαν όμως οι Καρδιτσιώτες τήρησαν και τις παραδόσεις.

Οι Καρδιτσιώτες γνώριζαν ήδη από νωρίς πως φέτος το Πάσχα δεν θα ήταν το ίδιο με άλλες χρονιές, καθώς δεν θα μπορούσαν να πάνε εκκλησία, ούτε να στήσουν οικογενειακά και φιλικά γλέντια για το ψήσιμο του οβελία.

Ετσι φέτος γιόρτασαν σε μπαλκόνια, ταράτσες και αυλές, χωρίς ωστόσο να στερηθούν τα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας, όπως έδειξε και η αυξημένη κίνηση σε κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Όσοι διαθέτουν αυλές και ευρύχωρα μπαλκόνια ακόμα και ταράτσες έστησαν τις ψησταριές τους και επιδόθηκαν στο ψήσιμο του παραδοσιακού οβελία. Απαραίτητο συνοδευτικό το κοκορέτσι και φυσικά η καλή διάθεση που δεν ελειψε από κανένα σπίτι.

Άλλοι παλι που δεν τυχαίνει να έχουν άνεση χώρου και με δεδομένο ότι δεν μπορούσαν να επισκεφθούν συγγενείς και φίλους επιστράτευσαν μικρές ψησταριές και έψησαν το κρέας τους στα μπαλκόνια τους. Έτσι λοιπόν οι Καρδιτσιώτες με ευλαβική προσοχή, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έστησαν την καθιερωμένη σούβλα χωρίς να συναθροίζονται πολλά άτομα στο ίδιο σημείο.

Αρκετοί προτίμησαν αντί για την παραδοσιακή σούβλα, να μαγειρέψουν στο ταψί ή στην γάστρα το αρνί ή το κατσίκι, ανακαλύπτοντας την νοστιμιά του φούρνου. Και οι μέν και οι δέ έδωσαν μια πασχαλινή αίσθηση στους οικείους τους, χωρίς να εγκαταλείψουν την παράδοση. Όπως και να έχει οι Καρδιτσιώτες οπλισμένοι με υπομονή και προσμονή τήρησαν τα έθιμα έστω και με περιορισμούς.