ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

ΣΥΜΦΩΝΑ με την έκθεση του Ινστιτούτου Ερευνας για τη Διεθνή Ειρήνη της Στοκχόλμης η οποία δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, οι εκατό μεγαλύτερες βιομηχανίες όπλων κατέγραψαν θεαματική αύξηση στις πωλήσεις με τον τζίρο ν’ αγγίζει τα 420 δισεκατομμύρια δολλάρια!!!

NA το γράψω και με τα μηδενικά για μας… πιαστεί: 420.000.000.000 δολλάρια!!! Στις πρώτες θέσεις των… μαγαζιών φιγουράρουν οι μεγάλες φίρμες της αμερικανικής βιομηχανίας όπλων στις οποίες, όπως διαβάσαμε, αναλογεί μερίδιο 246 δισεκατομμύρια (με αύξηση +7,2% ετησίως) από το τζίρο!!! Στο top 100 βρίσκονται 43 από τις ΗΠΑ!

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ οι βιομηχανίες της Ρωσίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας! Μέσα φυσικά και η Κίνα που όμως δεν έχει αξιολογηθεί από το Ινστιτούτο λόγω ανεπαρκών στοιχείων αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κι αυτή τα πηγαίνει μια χαρά…

ΜΕ ΛΙΓΑ λόγια τα παλικάρια κάνουν… δουλειές με φούντες! Δεν έχουν χέρια να δίνουν και τα… ράφια αδειάζουν στο “πιτς φιτίλι”!!! Φυσικά όλα αυτά είναι για την… άμυνα των χωρών και για την παγκόσμια ευημερία που… υπηρετούν άπαντες! Με τη λέξη “ειρήνη” στο στόμα κοιμούνται μ’ αυτή ξυπνάνε!

ΠΩΣ είπατε; Από ποιον αμύνονται οι χώρες; Μα, από τους… εχθρούς!  Τι θα πει ποιους εχθρούς; Πάντα υπάρχουν… εχθροί που επιβουλεύονται τις πατρίδες μας!!! Δεν διαβάζετε λίγη ιστορία; Φανατικοί, τρομοκράτες… ινδιάνοι κλπ! Ανοίξτε κανα βιβλίο! Πάντα υπάρχουν πολεμοχαρείς που διψάνε για αίμα! Ασε που είναι σίγουρο ότι υπάρχει και ζωή εκτός γης, οποτε δεν ξέρεις πότε θα σου ρθει καμια εισβολή!

ΚΙ ΟΤΑΝ δεν υπάρχουν εχθροί ή εξοντώνονται κατα καιρούς, θα πρέπει πάντα να τους… εφευρίσκουμε για να μην διαταράσσεται η ισορροπία! Πως θα δουλέψουν ένα σωρό μαγαζιά δηλαδή; Θα τα κλείσουμε και θα μείνει στο δρόμο ο κόσμος για να ικανοποιηθούν οι ιδεοληψίες μας;

ΑΣΕ που χρησιμεύουν κιόλας οι πολεμικές συγκρούσεις για ν’ αραιώνουμε διότι το χουμε παραξηλώσει και γεννάμε αβέρτα… Σκέφτεστε να ζούσαν και τα εκατομμύρια που σκοτώθηκαν στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και σε άλλους που ακολούθησαν και να έκαναν κι αυτοί παιδιά τι θα γινόταν στον πλανήτη; Δεν θα χωρούσαμε να περπατήσουμε!!!

ΝΑ προσευχόμαστε, λοιπόν, στον καλό θεούλη να τους έχει καλά αυτούς και τους υπαλλήλους τους στις κυβερνήσεις των χωρών και ν’ ανάβουμε καμια λαμπάδα! Για μας δουλεύουν αδιάκοπα! Συμβάλλουν τα μέγιστα στην ισορροπία του πλανήτη και τα λεφτά που παίρνουν δεν είναι τίποτα μπροστά στα… ευεργετήματα εναντι της ανθρωπότητας!

ΣΕ ΚΑΛΗ μεριά, λοιπόν τα κέρδη και merry christmas!!! Mε υγεία, ευτυχία, αγάπη και ανθρωπιά σε όσους… δεν περισσεύουν!!! Οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν!!!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

black friday σε πολεμικό εξοπλισμό δεν παίζει;

ΤΟ ΡΗΤΟ

«Πριν πουλήσεις το φάρμακο πρέπει να πουλήσεις την αρρώστια»

ΕΒΓΚΕΝΙ ΚΑΣΑΓΙΕΦ – ΡΩΣΟΣ ΓΝΩΜΙΚΟΓΡΑΦΟΣ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Όλα, λοιπόν, στο βωμό του κέρδους! Με τις εποχές άλλοτε να μαλακώνουν λίγο, αλλοτε να αγριεύουν και να γίνονται αδυσώπητες. Μια τέτοια αγριεμένη εποχή διανύουμε τις τελευταίες δεκαετίες. Όλα έγιναν δείκτες και αριθμοί!!! Φυσικά και η ζωή όπως γράφουμε χαρακτηριστικά δίπλα κάνοντας “μαύρο χιούμορ”…

Στο στόχαστρο!
Κι αν η ανθρώπινη ζωή λογίζεται ως… στατιστικό μέγεθος, φανταστείτε τι μπορεί να είναι τα βουνά που τα χουν βάλει στο στόχαστρο να τα… “αναπτύξουν”!!!

Στο πόδι
Παγκόσμια ημέρα του βουνού σήμερα και σ’ όλη την Ελλάδα διοργανώνονται εκδηλώσεις για το αδιανόητο μπαράζ τσιμεντοποίησης του ορεινού όγκου αλλά και νησιών που επιχειρείται με τις ευλογίες της πολιτείας ερήμην της κοινωνίας και στο όνομα της “πράσινης ανάπτυξης”!!!

Τι συμβαίνει…
Όσο οι πολεμικές βιομηχανίες, που γράφουμε δίπλα υπάρχουν για να διασφαλιζεται η ειρήνη, άλλο τόσο πράσινη ανάπτυξη είναι κι αυτό που γίνεται ήδη σε παρθένες και απάτητες περιοχές της Ελλάδας! Οσοι μπήκαν στον κόπο να ενημερωθούν έστω και στοιχειωδώς για το τι παίζεται, όσοι ερμηνεύουν τα όσα γίνονται με βάση τη λογική, καταλαβαίνουν πάρα πολύ εύκολα τι ακριβώς συμβαίνει…
ΥΓ: H όμορφη ΦΩΤΟ απο τον αγαπητό Γιώργο Tάτσιο.