Δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια του εκπτωτικού χωριού

Φεστιβάλ γαστρονομίας με προϊόντα του Νομού Καρδίτσας, συνέχιση του εκπτωτικού χωριού και της εμποροβιοτεχνικής έκθεσης αλλά και δημιουργία μουσείου καπνού, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ο προγραμματισμός δράσεων του ΕΒΕ Καρδίτσας για το νέο έτος που εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση.

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΕΒΕ έχει σαν στόχο τη νέα χρόνια να πραγματοποιηθεί η 17ηΕμποροβιοτεχνική Έκθεση αλλά και το εκπτωτικό χωριό.

Λόγω μικρής συμμετοχής των εμπόρων, φέτος δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί το 2οεκπτωτικό χωριό.

Η νέα διοίκηση δεν εγκαταλείπει το εγχείρημα και στοχεύει το εκπτωτικό χωριό να καταστεί θεσμός σε ετήσια τουλάχιστον βάση.

Φεστιβάλ με προϊόντα του Νομού Καρδίτσας

Παράλληλα, σχεδιάζεται ο πρώτος διαγωνισμός ή φεστιβάλ, με προϊόντα του Νομού Καρδίτσας.

Η διοργάνωση θα αποτελεί μία πρωτότυπη δράση που θα σχετίζεται με την καθιέρωση μιας ετήσιας εκδήλωσης – έκθεσης γαστρονομίας.

Στόχος είναι να αποτελέσει μία εξαιρετική ευκαιρία για να αναδειχθούν η ταυτότητα, η ιστορία, τα έθιμα και οι παραδόσεις του Νομού Καρδίτσας, μέσω των εκλεκτών τροφίμων και προϊόντων της και να λειτουργήσει ως μοχλός πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Σε αυτή τη διοργάνωση εντάσσεται και η εκδήλωση προβολής του Καρδιτσιώτικου λουκάνικου και της Καρδιτσιώτικης πίτας ( μπατζίνα), σε συνεργασία με το Δήμο την Περιφέρεια, βιοτεχνίες και παραγωγούς.

Δημιουργία Μουσείου Καπνού

Η δημιουργία Μουσείου καπνού είναι στις άμεσες προτεραιότητες της νέας διοίκησης και σχηματίζεται φάκελος για να προωθηθεί στους αρμόδιους φορείς.

Στις δράσεις συγκαταλέγεται και η δημιουργία εποχιακού θεματικού πάρκου, με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών.

Προϋπολογισμός

Σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό του νέου έτους ο οποίος εγκρίθηκε, προβλέπεται να είναι πλεονασματικός κατά 287.205 ευρώ. Συγκεκριμένα προβλέπονται έσοδα της τάξης των 1,9 εκ ευρώ και έξοδα 1,61 εκ ευρώ.

«Κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού, ιδαίτερη προσοχή δόθηκε στις προβλέψεις των εσόδων και δαπανών ώστε να βασίζονται σε ρεαλιστικές εκτιμήσεις με ταυτόχρονη προσπάθεια συγκράτησης των δαπανών και εξέταση των δυνατοτήτων αύξησης των ιδίων εσόδων» ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο Οικονομικός Επόπτης Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι ο προϋπολογισμός του 2020 εμπνέει αισιοδοξία.