Xωρίς τον καθημερινό καφέ απ’ έξω προσπαθούν να… ξυπνήσουν σήμερα οι Καρδιτσιώτες, καθώς ο κλάδος της εστίασης συμμετέχει μαζικά στην πανελλαδική κινητοποίηση με τους επαγγελματίες να τονίζουν ότι πλήττονται από τα νέα μέτρα.

Στη 1 το μεσημέρι οι επαγγελματίες θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στην πλατεία Δικαστηρίων, ενώ κάλεσμα συμπαράστασης έχει απευθύνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας που επίσης πλήττεται από τα μέτρα. Καλεί μάλιστα τα μέλη του να κλείσουν τα καταστήματα το 2ωρο 12-2 το μεσημέρι.

Οι επαγγελματίες της εστίασης κατέβασαν ρολά στις επιχειρήσεις τους, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου, την ώρα που «στο τραπέζι» βρίσκονται σενάρια επιβολής νέων μέτρων για τους χώρους της εστίασης.

Πρόκειται για μια από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις για τον κλάδο της εστίασης στο Νομό και στη χώρα. Η συντριπτική πλειοψηφία των καφετεριών στο κέντρο της Καρδίτσας έχει κατεβάσει ρολά. Η Ένωση καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής Ν. Καρδίτσας τονίζει ότι η εστίαση εκπέμπει σήμα κινδύνου και εφόσον η πολιτεία επιμείνει στην τήρηση των μέτρων, ο κλάδος ζητά μέτρα στήριξης, για την αποφυγή λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας.