ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Ναι, επιλέξαμε στο ρεπορτάζ του “Νέου Αγώνα της Δευτέρας” να κάνουμε κεντρικό θέμα το γεγονός ότι η Αναγέννηση βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της super league 2!

Και το κάναμε πρώτον γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα και δεύτερον γιατί συμβαίνει κατι τέτοιο ύστερα από πάρα πολλά χρόνια! Οπότε δικαιούμαστε να το προβάλλουμε, να το απολαύσουμε και φυσικά να προσδοκούμε ανάλογη συνέχεια!

Δεν υποκρύπτει, δηλαδή, αυτό κάποια έπαρση (μακριά απο εμάς τέτοιο πράγμα αλλά και από την ίδια τη φιλοσοφία της ομάδας), όμως δίνει το στίγμα της φετινής προσπάθειας! Εκεί ακριβώς στοχεύει η Αναγέννηση, στην κορυφή!

Τώρα στο σύνολο του τύπου προχθές, μετά τ’ αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής υπήρξαν και δημοσιογραφικά φόρουμ που δεν προσέθεσαν τους τρείς βαθμούς από το ματς της Καβάλας. Δεν πειράζει, θα το πράξουν (θέλουν δεν θέλουν!) προσεχώς!

Εμείς (και κάποιοι άλλοι) το κάναμε! Διότι αυτό προστάζει η λογική αλλά και ο κανονισμός! Η Αναγέννηση κατέβηκε ως οργανωμένη σοβαρή ομάδα στο γήπεδο της Καβάλας, αλλά ο αντίπαλος, δεν εθεάθη, αγνοείται ακόμη και ίσως χρειαστεί και τη συνδρομή της… τρομερής και φοβερής Αγγελικής Νικολούλη για να εντοπιστεί!

Αν δεν συμβεί το λογικό και το αυτονόητο, να πάρει το ματς η ομάδα μας με 0-3 και ταυτόχρονα το τρίποντο, θα πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία, για κατάργηση της λογικής, καταστρατήγηση του κανονισμού και αλλοίωση της βαθμολογίας.

Πως θα την πάμε τη δουλειά δηλαδή; Θα παρακολουθούμε μπάλα στο γήπεδο ή στις αίθουσες των δικαστηρίων; Αν είναι να συμβεί το δεύτερο, να διώξουν οι ομάδες τους παίκτες και να ενσωματώσουν στο ρόστερ τους… δικηγόρους και δικαστές!!!

Όπως και να χει το θέμα, για να μην το κοσκινίζουμε, ακόμη κι αν συμβεί το αδιανόητο και οριστεί η διεξαγωγή του αγώνα εκ νέου (όταν δηλαδή ο Ιρανοκαναδός… ζάμπλουστος επενδυτής της Καβάλας θα συμπληρώσει ενδεκάδα!), η Αναγέννηση θα ξαναπάει και θα κερδίσει. Αλλωστε γι’ αυτό και ταξίδεψε την περασμένη Παρασκευή, για να παίξει! Αλλιώς θα έστελνε… τηλεγράφημα!

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, θα είναι στην κορυφή. Κι αν καταφέρει και κερδίσει την Κυριακή τον Αλμωπό Αριδαίας θα παραμείνει εκεί για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική, κάτι που έχει να συμβεί – όπως το αναφέραμε χθες – 28 ολόκληρα χρόνια!!!

Σαν τώρα θυμάμαι που γράφαμε το ρεπορτάζ με έξαψη και χαρά, μετά τη μεγάλη νίκη επί της Καλαμάτας (2-0) την αγωνιστική περίοδο 1993-94, στην τρίτη αγωνιστική της Β’ Εθνικής!

Από εκείνο το Κυριακάτικο απόγευμα της 24ης Οκτωβρίου του 1993 στο Στάδιο με τις δύο γεμάτες εξέδρες που παραληρούσαν, μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου δεν έφυγε ποτέ από την πρώτη θέση!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται; Οχι ακριβώς, αλλά πολλά πράγματα μοιάζουν και δίνουν συμβολισμούς, πείρα αλλά και κατεύθυνση για το μέλλον…

———————————–

«Έχεις δει την πτώση μου, τώρα παρακολούθησε την άνοδό μου»

Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί – Πέρσης ποιητής