ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Παρακολουθώντας τα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας και επιχειρώντας να τα αναλύσεις τεκμηριώνοντας συμπεράσματα με βάση την κοινή λογική, το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις στο… Δρομοκαϊτειο!

Βλέπεις για παράδειγμα τις εικόνες στο μετρό της Αθήνας τον κόσμο που σαρδελοποιείται στα υπόγεια για να πάει στις δουλειές του και την ίδια στιγμή βλέπεις τα γήπεδα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου σε όλη την επικράτεια (και στην περιοχή μας) να είναι άδεια και εγκαταλελειμένα χωρίς ζωή!

Την ίδια στιγμή οι ειδικοί σου λένε ότι για την αντιμετώπιση της πανδημίας και του φονικού ιού, δεν πρέπει να υπάρχει αθλητική δραστηριότητα στο καθαρό αεράκι, αλλά μπορούν κανονικότατα οι άνθρωποι να είναι ένας πάνω στον άλλο στα μέσα μαζικής μεταφοράς! Επιστήμονες τα λένε αυτά όχι ο τεράστιος και ανεπανάληπτος αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού!!!

Επιστήμονες της επιτροπής που μας… “σώζουν” από τον ιό! Που στον ελεύθερο χρόνο τους τρέχουν από κανάλι σε κανάλι (απ’ αυτά τα… αντικειμενικά), για να μας ενημερώνουν για όλες τις λεπτομέρειες!

Προφανώς συμβαίνει αυτό διότι η πολιτεία δεν δύναται να αυξήσει τα δρομολόγια των ΜΜΜ. Για να χρησιμοποιήσουμε και τη λέξη που ανέφερε ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε σχετικά: “Δεν μπορούμε να… γεννήσουμε πούλμαν όποια στιγμή θέλουμε”! Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά…

Κι αφού λοιπόν δεν μπορούμε να “γεννήσουμε” πούλμαν και να κάνουμε περισσότερα δρομολόγια, αφού δεν μπορούμε να φτιάξουμε περισσότερες σχολικές αίθουσες, αφού δεν μπορούμε να αυξήσουμε τις ΜΕΘ και ν’ αναβαθμίσουμε τα νοσοκομεία, αφού δεν μπορούμε να προσλάβουμε προσωπικό, αφού δεν μπορούμε να επιτάξουμε τους ιδιώτες που κάνουν μέχρι και μπίζνες με τα ράπιντ τεστ για να πάνε καλά και οι… ομαδάρες τους στο πρωτάθλημα “ανοιγοκλείνουμε” αυτούς που είναι βολικοί!!!

Κι όποιος εκφράζει αντιρρήσεις περι των μέτρων, ε, υπάρχει και η δοκιμασμένη τεκμηριωμένη και προπαντώς… επιστημονική επιχειρηματολογία με τα σύγχρονα γκλοπ! “Κυρ αστυνόμε μη βαράς” που λέει και το κλασικό ρεμπέτικο άσμα! Για την πολιτική μας προστασία!

Κολλάει, λοιπον, στο καθαρό αεράκι των ερασιτεχνικών γηπέδων το Νοέμβριο δεν κολλάει τον Μάρτιο! Κολλάει τον Μάρτιο στα σχολεία, δεν κολλάει το Σεπτέμβριο! Ξανακολλάει τον Νοέμβριο, “ξεκολλάει” τον Μάρτιο! Μιλάμε για μελετημένη διαχείριση της πανδημίας όχι παίξε γέλασε!

Όπως έγραψε ένας αγαπητός φίλος, έτσι αντιμετώιζαν τον… πονοκέφαλο στο 19ο αιώνα (βλέπε ΦΩΤΟ)!!!
Μ’ αυτά και άλλα πολλά, πορευόμαστε και προχωράμε! Που πάμε και με ποιο προορισμό; Θα δείξει το μέλλον. Το κακό στην περίπτωσή μας είναι πως φαίνεται ότι δεν το ορίζουμε!

ΠαραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Πριν καλά καλά συμπληρώσουμε τη στήλη ήλθε και η καθημερινή ενημέρωση από τους καθ’ ύλην αρμόδιοιυς για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Και πράγματι επιβεβαιώνονται οι… ειδικοί και όσοι εν πάση περιπτώσει ανέλαβαν να διαχειριστούν την κατάσταση με τα μέτρα που λαμβάνουν!  Ρεκόρ κρουσμάτων (3.500 και τον ανήφορο), ρεκόρ διασωληνωμένων!  Ετσι “ενημερώνουν” τα κανάλια πλέον καθημερινά διότι οι θάνατοι έχουν γίνει… συνήθεια! Πρώτα στον τίτλο μπαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων, μετά οι διασωληνώσεις και μετά οι θάνατοι!!! Οι υπεύθυνοι λοιπον επιβεβαιώθηκαν για την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Το Νοέμβριο που αποφάσισαν αυτά τα “άνοιξε – κλείσε” είχαμε 200 κρούσματα και τώρα έχουμε 3.500!!! Ευτυχώς κλείσαμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και σωθήκαμε!!!