ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ του τρομερού Γιούργκεν Κλόπ, ετοιμάζεται να σηκώσει το πρώτο πρωτάθλημα Αγγλίας ύστερα από τριάντα χρόνια! Ναι, όπως το διαβάζετε. Τριάντα ολοκληρα χρόνια έχει αυτό το θρυλικό, με τεράστια δημοφιλία σε όλο τον πλανήτη, ποδοσφαιρικό κλάμπ να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή!

ΓΙΑ ΝΑ δώσουμε το μέγεθος με… Καρδιτσιώτικα στοιχεία, έχει τόσα χρόνια (παρα δέκα) όσο χρειάστηκε για να γίνει στην πόλη μας ένα πραγματικό κλειστό γυμναστήριο!!! Ναι, αυτό για το οποίο βραβεύονται τώρα με… αγαλματίδια όσκαρ όσοι το κατασκεύασαν με τα δικά μας λεφτά!!!

ΑΠΟ το 1981 μέχρι το 2020 ως γνωστόν, η Καρδίτσα (πρωτεύουσα Νομού της Κεντρικής Ελλάδας) είχε μια… αποθήκη κατάλληλη για συλλογή βαμβακόσπορου την οποία είχαν βαφτίσει κλειστό γυμναστήριο! Αποθήκη, που στα χρόνια του εκσυγχρονισμού, της ΟΝΕ, του Χρηματιστηρίου και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όταν έβρεχε ήθελες ομπρέλα!!!

ΑΣ ΕΛΘΟΥΜΕ όμως στη Λίβερπουλ! Τριάντα χρόνια άτιτλη! Πήρε Κύπελλα, πήρε Λιγκ Καπ, πήρε Τσάμπιονς Λίγκ, δεν βγήκε όμως ποτέ πρώτη στην Πρέμιερ Λίγκ! Εκείνος ο έρμος ο Τζέραντ βλέπει εφιάλτες στον ύπνο του! Τελευταία φορά ήταν το 1990 που όμως το αγγλικό πρωτάθλημα ονομαζόταν αλλιώς! Η πρώτη κατηγορία μ’ αυτή την ονομασία, δημιουργήθηκε το 1992 από 22 συλλόγους…

ΚΙ ΕΔΩ έρχεσαι κι αν αναρωτιέσαι: Σ’ αυτό το μεγάλο διάστημα ανομβρίας που άλλοι κατακτούσαν πρωταθλήματα (και μάλιστα η μεγάλη αντίπαλος Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ δεκατρείς φορές!!!), έχασε κόσμο; Υποβαθμίστηκε ως σύλλογος στη συνείδηση των φιλάθλων του; Είχε λαϊκά δικαστήρια, κραυγές και απαξίωση;

ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ προπονητές να άλλαξε σε τριάντα χρόνια; Σ’ όλη αυτή την περίοδο, όπου πέραν όλων των άλλων ατιμετώπισε και τεράστια οικονομικά προβλήματα που την έπληξαν λόγω της κακής διαχείρισης των αμερικανών ιδιοκτητών (2010), η Λίβερπουλ άλλαξε εννιά προπονητες! Οσους δηλαδή θέλει για μεζέ στο τσίπουρο, ένας μπρούκλης ποδοσφαιροπαράγοντας της Δ’ Εθνικής στην Ελλάδα!!!

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ παράδειγμα (τότε μετρούσαμε λόγω της παρουσίας της Αναγέννησης σε υψηλό επίπεδο), οι ομάδες που έπαιρναν μέρος στη Β’ Εθνική τη διετία 2014-16, όλες μαζί είχαν κάνει περίπου 150 αλλαγές τεχνικών!!! Οπως το διαβάζετε: 150!!! Μπορεί μάλιστα να κάνω και λάθος και να είναι περισσότεροι! Μόνο η Αναγέννηση, σε μια μοναδική στα χρονικά συγκυρία, διατήρησε τον ίδιο για πέντε χρόνια!

ΥΠΑΡΧΕΙ ρεκόρ μάλιστα ομάδας η οποία άλλαξε οκτώ προπονητές μέσα σε μια αγωνιστική περίοδο! Αλλα θα μου πείτε, τι κατέχουν αυτά τα… γατιά οι εγγλέζοι από μπάλα και καθόμαστε και κάνουμε τέτοιου είδους συγκρίσεις πρωί – πρωί;