ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Την Κυριακή η Αναγέννηση επισκέπτεται ένα γήπεδο στο οποίο έχει γραφτεί μία απο τις μαύρες σελίδες της ιστορίας της αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου συνολικά. Οχι για αγωνιστικούς, αλλά για εξωαγωνιστικούς λόγους. Το γήπεδο της Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης

Έχει να ξαναπάει εκεί από την Κυριακή 1 Ιουνίου του 2008 για ένα κρίσιμο ματς, πάλι για τη Γ’ Εθνική. Όπως είναι επόμενο “ζωντανεύουν” οι μνήμες από τα αίσχη που είχαν γίνει τότε εις βάρος της αποστολής, αλλά και όλων των Καρδιτσιωτών που ταξίδεψαν για να παρακολουθήσουν το ματς. Τα αίσχη που έλαβαν χώρα ύστερα από αγαστή συνεργασία των τραμπούκων και της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης!

Στόχος να χάσει η ομάδα μας, να βγει στη δεύτερη θέση ο ΠΑΟΝΕ και να παίξει το μπαράζ με την Ηλιούπολη για να της δώσει το ματς και να βγει η τελευταία στη B’ εθνική. Ετσι πρόσταζε το τότε κατεστημένο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παρότι έχασε με το ζόρι η Αναγέννηση, ως γνωστόν, η ιστορία γράφτηκε διαφορετικά!

Η ζωή άλλωστε έχει κι ανατροπές γι’ αυτό κανένα βρώμικο σύστημα, όσο καλά “δουλεμένα” κι αν τα έχει τα πράγματα δεν μπορεί να είναι ποτέ σίγουρο για το αποτέλεσμα. Πάντα θα έρχεται η ώρα που θ’ αναποδογυρίζει η κατάσταση, αρκεί να το πιστεύουν και να το παλεύουν κάποιοι τρελοί που δεν συμβιβάζονται με τα προαποφασισμένα!

Εκείνο λοιπόν το απόγευμα, έπρεπε να είχαμε μαζί μας τον απίθανο… Μπάμπη Χατζημεστή του Ορφέα Ξάνθης! Να καταλάβει τι εστί τραμπουκισμός! Να νιώσει από πρώτο χέρι τι σημαίνει αθλιότητα! Να βλέπει τον διοικητή της αστυνομίας να συλλαμβάνει τους προπηλακισμένους, από τους μαχαιροβγάλτες, διοικούντες την Αναγέννηση και ν αφήνει έξω από το άδειο γήπεδο με το “έτσι θέλω” 500 φιλάθλους υπακούοντας στις διαταγές των τραμπούκων!

Εκείνο το βραδυ, ως γνωστόν, γυρίσαμε πίσω με έναν λιγότερο! Χάθηκε στον άθλιο δρόμο στα Βούναινα ένα 20χρονο παλικάρι, ο Σωτήρης Κολοβός, που έφυγε με την παρέα του υπό καθεστώς τρομοκρατίας απο το γήπεδο χωρίς να του επιτρέψουν να δει για τελευταία φορά την αγαπημένη του ομάδα!

Εκεί έπρεπε να είναι ο… Μπαμπίνο που κατήγγειλε ότι έζησε στιγμές ζούγκλας στο Στάδιο την περασμένη Κυριακή επειδή έφαγε δυο μπινελίκια από την εξέδρα μετά τα καραγκιοζιλίκια που έκανε στον αγωνιστικό χώρο!

Εκεί όμως έπρεπε να είναι και κάποιοι δικοί μας που βιάστηκαν να υιοθετήσουν τα όσα έλεγε ο απίθανος αυτός τύπος που πήρε σβάρνα τα ραδιόφωνα και τα site! Λες και δεν γνωρίζουν τι έχει τραβήξει κατα καιρούς αυτή η ομάδα και η πόλη που ήταν μονίμως εκτός “συστημάτων”!

Θα φτάσουμε κιόλας στο σημείο να απολογηθούμε στον Μπάμπη επειδή είχε λίγο κοσμάκο το γήπεδο! Μήπως να του ζητήσουμε και συγγνώμη επειδή μας… φωτογράφιζε μόλις διαπίστωσε ότι η ομάδα του χάνει;

Ας σοβαρευτούμε κι ας αφήσουμε το υπεράνω υφάκι καταφερόμενοι στον εαυτό μας, την ώρα μάλιστα που έχει κατακοκκινήσει ο σβέρκος μας από τις σβουριχτές σφαλιάρες που τρώμε σε όλα τα επίπεδα!