23 χρόνια

Σε έναν νομό που είναι κατεξοχήν αγροτικός και αναζητά διεξόδους για νέες πηγές εισοδήματος θα περίμενε κανείς από τους τοπικούς φορείς να στραφούν σε άλλους κλάδους και να εξετάσουν αλλά και να εξαντλήσουν όλα τα ενδεχόμενα ώστε η οικονομική δραστηριότητα της περιοχής να μην στηρίζεται μόνο στους αγρότες.

Η αξιοποίηση του ορεινού όγκου, η ομορφιά και η ιδιαιτερότητα του οποίου είναι μοναδική και αδιαμφισβήτητη, μέχρι τώρα ήταν περιορισμένη και συντηρητική. Είναι κατανοητό από όλους ότι η δημιουργία ενός χιονοδρομικού κέντρου θα ανεβάσει πολλά επίπεδα το τουριστικό προϊόν του νομού και θα αλλάξει ριζικά τη φυσιογνωμία της περιοχής.

Η συζήτηση θα έπρεπε να είχε αρχίσει σοβαρά και εντατικά πολλά χρόνια πριν και η όποια προσπάθεια να μην περιοριστεί σε ενέργειες που είχαν τον χαρακτήρα… κομήτη. Έστω και τώρα και με βάση τη μελέτη που υπάρχει εδώ και 23 χρόνια, ας γίνει η αρχή από το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα για την επικαιροποίησή της και ας αναληφθούν πρωτοβουλίες από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και κατ’ επέκταση την περιφέρεια Θεσσαλίας για τη διεκδίκηση ενός έργου που είναι για όλους και για πάντα. Για τα δεινά που πέρασε ο νομός τα τελευταία χρόνια, αυτό είναι το μοναδικό αντίβαρο…
Τ.Σ.