34 ηλεκτρικά ποδήλατα για την πόλη της Καρδίτσας

Ηλεκτρικό ποδήλατο μεταφοράς φορτίου

Με 34 νέα ηλεκτρικά ποδήλατα εκ των οποίων τα 2 για άτομα με Ειδικές Ανάγκες ενισχύεται η πόλη της Καρδίτσας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας όπως σας είχε ενημερώσει με παλαιότερο ρεπορτάζ ο Νέος Αγών (εδώ). Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 199.750 ευρώ που περιλαμβάνουν επίσης την αναβάθμιση του αυτόματου συστήματος διάθεσης ποδηλάτων.

Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Καρδίτσας.

«Σύγχρονες πόλεις είναι οι πόλεις που σκέφτονται διαφορετικά. Σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας, το Δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ 2014 -2020 χρηματοδοτούμε δυο σημαντικά έργα για τη μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης με δωρεάν, οικολογικό τρόπο. Αλλάζουμε με έργα την εικόνα των αστικών κέντρων, προστατεύουμε το περιβάλλον, καλλιεργούμε περιβαλλοντική συνείδηση, μειώνουμε τον αστικό θόρυβο, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Τα δύο έργα

«Αναβάθμιση του λογισμικού του αυτοματοποιημένου συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων»: Αφορά στην αναβάθμιση του συστήματος μίσθωσης των κοινοχρήστων ποδηλάτων και την μετατροπή τους σε έξυπνα ποδήλατα, ηλεκτρονικά ελεγχόμενα, με ενσωματωμένο σύστημα GPS / GPRS. Τα οποία θα δίνουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στο λογισμικό ελέγχου του συστήματος για την θέση τους, την κίνηση τους και την στάθμευσή τους.

Το προσφερόμενο σύστημα θα αποτελείται από τα παρακάτω:

-70 ηλεκτρονικές κλειδαριές που θα προσαρμοστούν επάνω σε υφιστάμενα ποδήλατα

-51 LCD οθόνες για τις υφιστάμενες ηλεκτρονικές βάσεις του συστήματος

-2.000 ηλεκτρονικές κάρτες ταυτοποίησης χρηστών

-Αυτοκόλλητα/Σήμανση των σταθμών και των ποδηλάτων

-Λογισμικό διαχείρισης του όλου συστήματος

«Προμήθεια συστήματος κοινοχρήστων ηλεκτρικών ποδηλάτων Δήμου Καρδίτσας»:

Αφορά στην προμήθεια ενός αυτοματοποιημένου συστήματος κοινοχρήστων 34 ηλεκτρικών ποδηλάτων δημόσιας χρήσης 12 μπαταριών ηλεκτρικών ποδηλάτων δημόσιας χρήσης με την απαραίτητη εφαρμογή για την ενοικίασή τους και την άδεια χρήσης του λογισμικού διαχείρισης του συστήματος για 12 μήνες.

Το προσφερόμενο σύστημα θα αποτελείται από τα παρακάτω:

-23 ηλεκτρικά ποδήλατα µε δυνατότητα αποστολής της θέσης τους µέσω ενσωματωμένου συστήματος GPS / GPRS

-9 ηλεκτρικά ποδήλατα μεταφοράς φορτίου με ενσωματωμένες ηλεκτρονικές κλειδαριές(cargo)

-2 ηλεκτρικά ποδήλατα για ΑμεΑ

-Εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα για την μίσθωση κάθε κατηγορία ποδηλάτων (ηλεκτρικά ποδήλατα, ποδήλατα μεταφοράς φορτίου, ποδήλατα ΑμεΑ)

-Λογισμικό διαχείρισης του όλου συστήματος