Κρανίου τόπος ο Βλοχός (φωτο)

Στον Βλοχό, εκεί που κάποτε ήταν η ζωή τους, έχουν αρχίσει να επιστρέφουν κάτοικοι, με το χωριό να θυμίζει κρανίου τόπο. Ένα χωριό βουτηγμένο μέσα στη λάσπη και τα λασπόνερα, στα οποία βυθίστηκαν οι κόποι μιας ζωής.

Κάποιοι έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια καθαρισμού των σπιτιών τους, πετώντας στα σκουπίδια το βιός τους. «Μέλλον δεν υπάρχει», μάς ανέφερε κάτοικος της περιοχής, αφού
πλέον δεν έχουν σπίτι, δουλειά, χωράφια, ζώα. Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος του χωριού Γιάννης Κούκας απευθύνει έκκληση στους εθελοντές να βοηθήσουν για την τακτοποίηση και διανομή των ρούχων που έχουν προσφερθεί προς τους πλημμυροπαθείς, αλλά και για να συνδράμουν στην προσπάθεια καθαρισμού των σπιτιών από τα κατεστραμμένα πράγματα που υπάρχουν εντός τους (τηλ. επικοιν. 6945870092 Γιάννης Κούκας).

Στον Βλοχό βρέθηκαν φοιτητές από φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας για την αποστολή
βοήθειας αλλά και μέλη από τα συνδικάτα της Αθήνας που βοήθησαν στον καθαρισμό σπιτιών. «Αυτό που αντικρίσαμε είναι χωριά θαμμένα κάτω από την άμμο, είναι οι κόποι μιας ζωής βουλιαγμένοι στη λάσπη. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχαστεί, δεν πρέπει να θαφτεί κάτω από την λάσπη είναι η οργή και η αγανάκτηση. Αντίθετα πρέπει να γίνουν δύναμη του αγώνα, οργανωμένη αλληλεγγύη και να εκφραστεί και στην απεργία της Πέμπτης», τονίστηκε από τους φοιτητές.