Ανεβαίνει η στάθμη του Πηνειού στη Λάρισα με πιο αργό ρυθμό βέβαια σε σύγκριση με την προ 20ημέρου κατάσταση, ωστόσο οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή. Στο αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ έξω από τη Λάρισα στο Ζαχάρεως η στάθμη το πρωί ήταν στα 5 μέτρα, αλλά ο ρυθμός είναι έναν με δύο πόντους την ώρα. Ιδιαίτερη ανησυχία για πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη αυτή τη φορά δεν υπάρχει αν και στις πολύπαθες συνοικίες του Αγίου Θωμά, στο ΑΤΑ, στη Σωκράτους στη Νέα Σμύρνη και στις Εργατικές της Γιάννουλης ο φόβος στους κατοίκους έχει ριζωθεί πλέον στην καρδιά τους με τα όσα υπέστησαν τις προηγούμενες ημέρες.
Αν η στάθμη ανέβη μέχρι τα 6 μέτρα στη Λάρισα, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, σύμφωνα με τον πρώην αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα Γιώργο Λαδόπουλο. Από εκεί και πάνω είναι πιθανό να έχουμε νέες πλημμύρες προς τα χωριά του κάμπου της οδού Βόλου. Θυμίζουμε ότι στην κακοκαιράι Daniel η στάθμη έφτασε σε ύψος ρεκόρ 11 μέτρων!
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος στο “Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας” η πλημμύρα στα χωριά του δήμου οφείλεται στα νερά κυρίως του Γκουσμπασανιώτη. Αν έρθουν και νερά από τον Πηνειό, όπως πριν δύο εβδομάδες με τη θεομηνία “Daniel” ΤΌΤΕ ΘΑ ΜΙΛAΜΕ ΓΙΑ ΑΠΌΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦH.
Τις επόμενες ώρες υπάρχει ανησυχία για τα νερά που έρχονται από τον Ενιπέα από τα πλημμυρισμένα και πάλι Φάρσαλα και τα οποία φθάνουν στη Λάρισα με μια καθυστέρηση 48 ωρών. Εντωμεταξύ η κατάσταση σε Πλατύκαμπο, Χάλκη, Μελία, Γλαύκη, Νιάματα, Αμυγδαλή, Καλαμάκι, Μέλισσα, Αχίλλειο, Νίκαια, Σωτήριο και Αρμένιο είναι απελπιστική για τους αγρότες που είδαν και πάλι τα χωράφια τους να πλημμυρίζουν μέσα σε 20 ημέρες, , ενώ για τα παρακάρλια χωριά φαίνεται πως είναι και μη αναστρέψιμη, ίσως για αρκετά χρόνια ακόμη.
Το πιο εύφορο τμήμα του κάμπου της Λάρισας κινδυνεύει να μείνει ανενεργό για 2 με 3 χρόνια τουλάχιστο . Πάνω από 200.000 στέμματα με στάρια, καλαμπόκια, βαμβάκια, βιομηχανική ντομάτα, μηδική, αμπέλια, σκόρδα, αρακά, αμυγδαλιές και φυστικιές είναι βυθισμένα κάτω από τα νερά της επανασχημιατισθείσας λίμνης Κάρλας και η ζημιά για την τοπική οικονομία υπολογίζεται σε πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ αν συνυπολογιστεί και η πρώτη ύλη που χάνεται για την τοπική μεταποίηση (εκκοκκιστήρια, μύλοι, εργοστάσια παραγωγής σάλτσας ντομάτας, επεξεργασίας ζωοτροφών κ.α.)