Ιδιαίτερη σημασία στα βιώματα των πληγέντων

Σε ευρεία σύσκεψη μεταξύ φορέων του Ν. Καρδίτσας που έγινε την περασμένη Παρασκευή, εκπρόσωποί τους αναφέρθηκαν στους πληγέντες και στην ανάγκη οι αρμόδιοι να δουν από πρώτο χέρι τις ολικές καταστροφές στα χωριά του Δήμου Παλαμά.

Όπως σημείωναν, μόνο με αυτό τον τρόπο θα συνειδητοποιήσουμε ως τοπική κοινωνία τον πόνο των πληγέντων, τις απώλειες, ενώ είναι σημαντικό το αρμόδιο Υπουργείο να αφουγκραστεί την ανάγκη τους για σημαντικά ποσά σχετικά με την αποκατάσταση των κατοικιών. «Εάν δεν ρωτήσουμε πρωτίστως τους πληγέντες πόσα χρήματα χρειάζονται για την αποκατάσταση των σπιτιών, πώς θα αποφασίσουμε για την πορεία της ζωής τους; Πρέπει να τους ρωτήσουμε και εμείς ως θεσμικοί φορείς τί χρειάζονται έτσι ώστε να ζητήσουμε ανάλογη και στοχευμένη στήριξη από την κυβέρνηση», τόνισαν μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, κ. Παναγιώτης Τουρναβίτης, πρόσθεσε ότι η αποζημίωση για τις οικίες χρειάζεται να βασιστεί λόγου χάρη στα τετραγωνικά μέτρα κάθε πλημμυρισμένου σπιτιού, και φυσικά με γνώμονα αν πρόκειται για μονογονικές οικογένειες, πενταμελείς κ.ο.κ, προκειμένου να είναι αξιοκρατική και δίκαιη η αποζημίωση.

Δ.Γ.