Το νου μας μην πέσει ο ουρανός (Καλατράβας) στο κεφάλι μας!

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Η μαγική στιγμή προχθές το απόγευμα στο Καυταντζόγλειο δεν ήλθε από τα αγωνιστικά δρώμενα. Δεν ήταν ούτε η “ζωγραφιά” του Κοζορώνη στο αριστουργηματικό φάουλ που έφερε το 0-1, ούτε κάτι άλλο από όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του 90λεπτου της αναμέτρησης του Ηρακλή με την Αναγέννηση!

Το κορυφαίο συμβάν καταγράφηκε λίγο πριν την έναρξη! Όσοι έχουν… καλλιτεχνικές αναζητήσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα συμφωνήσουν. Ηταν η στιγμή που τα μπεκ του γηπέδου άρχισαν να ποτίζουν τον αγωνιστικό χώρο!!! Εκεί πραγματικά υποκλιθήκαμε!

Η διαφορά που καθιστούσε την παράσταση… ποιητική σε σχέση μ’ αυτό που συμβαίνει σε κανονικά γηπεδα του ποδοσφαίρου όπου γίνεται το ίδιο πριν την έναρξη, ήταν οτι ο αγωνιστικός χώρος του Καυταντζογλείου δεν είχε χορτάρι αλλά έμοιαζε με τοπία που τα βλέπουμε στις φωτογραφίες της ΝΑΣΑ από τον πλανήτη Αρη!

Δεν μπορούσε να προσδιορίσει κανείς από ποια συστατικά αποτελούνταν το έδαφος. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αγωνιζομένων ήταν κάτι ανάμεσα σε τσιμέντο και αποξηραμένη λάβα ηφαιστείου! Η μπάλα δεν κυλούσε, αλλά… χοροπηδούσε! Για να υπολογίσεις την υποδοχή της στο κοντρόλ έπρεπε να κάνεις μαθηματικές πράξεις ή να είσαι ακροβάτης σε τσίρκο! Aπλός ποδοσφαιριστής με τίποτα!!!

Η καλή είδηση που προέκυψε είναι ότι όλοι όσοι αγωνίστηκαν, αλλά και όσοι παρακολούθησαν το ματς από τα… χαλάσματα της εξέδρας, βγήκαν ζωντανοί και είναι καλά στην υγεία τους!

Το τοπίο βέβαια έδενε απόλυτα με την…Ιτιά τη λουλουδιασμένη που φύτρωσε στη φυσούνα! Ήταν η πινελιά! Ναι, αγαπητοί μου, μιλάμε για το Καυταντζόγλειο Στάδιο. Το μεγαλύτερο γήπεδο της Θεσσαλονίκης και το δεύτερο μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στην Ελλάδα!

Στην Ελλάδα 2.0 για να είμαστε ακριβείς! Στη χώρα που το 2023 απέκτησε νέο πέλαγος μεσούσης του κάμπου! Που η περιφέρεια της Θεσσαλίας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα πλέον από τους νήσους Φερόες εκεί στον Ατλαντικό πάνω από τη Σκωτία!

Θα μου πείτε για ποιο Καυταντζόγλειο μιλάς ρε άνθρωπε που οι άλλοι πήγαιναν στο ΟΑΚΑ χρόνια ολόκληρα ανυποψίαστοι ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να τους πέσει ο… Καλατράβας στο κεφάλι;

Σωστό κι αυτό! Τελικά αποδεικνύεται δια της πράξεως οτι η μόνη εξέδρα γηπέδου που παραμένει κλειστή εδώ και 17 χρόνια για λόγους ασφαλείας είναι η ανατολική του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας! Όλες οι άλλες οι… καλές λειτουργούν κανονικότατα χωρίς προβλήματα!!!

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι σ’ αυτό τον τόπο… ζούμε από καθαρή τύχη! Ρουλέτα (ρώσικη προφανώς) παίζουμε από την ώρα που ξυπνάμε μέχρι που ξαναπέφτουμε για ύπνο!

Στο γήπεδο μπορεί να μας βρει κατακέφαλα κανένα στέγαστρο, στο τρένο μπορεί να κάνει λάθος τα… κουμπιά ο σταθμάρχης, στο σπίτι όταν κοιμόμαστε και βρέχει κάθε… 16.000 χρόνια, να πνιγούμε στο κρεβάτι ή να ξημερώσουμε χωρίς δεύτερο εσώρουχο!

Καλημέρα και να ρίχνετε που και που καμια ματιά στον ουρανό! Κάτι ήξεραν οι… Γαλάτες του Αστερίξ και είχαν το νου τους!!!