Συνεχίζει να τους τροφοδοτεί, συνεχίζουν να τον δουλεύουν!

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Να γελάς και να κλαις! Μία χώρα ολόκληρη έχει επιδοθεί σε ενδελεχή έρευνα για να ανακαλύψει τι ομάδα είναι ο… γιατρός!!! Είναι γαύρος ή βάζελος; Είναι ΑΕΚ ή μήπως είναι ΠΑΟΚ και πάει να τους ανακατέψει όλους; Τι ρόλο βαράει ο ντόκτορ τελικά;

Μία χώρα σε κατάσταση… τσίρκου! Ένα απέραντο καραγκιοζιλίκι σε πλήρη εξέλιξη! Ρεπορτάζ, εκπομπές, αναλύσεις για το ντέρμπι των “αιωνίων” που διακόπηκε!
Τραυματίστηκε στ’ αλήθεια ο Χουάνκαρ από την κροτίδα ή κάνει τον ψόφιο; Έπρεπε να διακοπεί το ματς ή να ξαναρχίσει; Ποιος από τους δύο… επενδυτές μας έχει δίκιο; Ο Μαρινάκης ή ο Αλαφούζος;

Από κοντά δαιμόνιοι – και προπαντός… αμερόληπτοι ρεπόρτερς – να προσπαθούν ν’ αναδείξουν τα δίκαια των αφεντικών τους! Και στη μέση ο λαός να περιμένει στο γήπεδο και μποροστά από τις τηλεοράσεις σε όλη την επικράτεια να δει μπάλα. Με λίγα λόγια της… κροτίδας το κάγκελο πηγαίνει η δουλειά!

Κι άντε αυτοί που πήγαν σε κάποια καφετέρια να δουν το ματς ή κάθισαν σπίτι τους λίγο το κακό. Να ταξιδεύει ο άλλος από την επαρχία ή τα νησιά στην Αθήνα, να πληρώνει εισιτήρια, βενζίνες, φαγητό, διόδια και να μη βλέπει στο τέλος ολόκληρο αγώνα είναι κάπως βαρύ!

Κι αντί να ρίξει δύο ξεγυρισμένες μούντζες και να μην ξαναπατήσει, μπαίνει κι αυτός στη συζήτηση για το ποιος έχει δίκιο, ανάλογα με τις οπαδικές του προτιμήσεις και περιμένει εναγωνίως την εξέλιξη της υπόθεσης!

Στο μεσοδιάστημα και μέχρι το επόμενο… νούμερο από το τσίρκο, μπορεί να επιδοθεί σε σκληρή κριτική για το μέτριο ποδόσφαιρο που παίζει η εθνική, για τις επιλογές του Πογιέτ ή για τις ομάδες της περιοχής του που δεν τα πηγαίνουν καλά!

Για το ότι ο ίδιος είναι το μεγαλύτερο κορόϊδο της υπόθεσης ούτε λόγος! Για το γεγονός ότι την ομάδα της πόλης του (δηλαδή τον ίδιο!) μπορεί να τη στείλουν άκλαυτη και να τη στήσουν ανά πάσα στιγμή κρατώντας την σε πλήρη και διαχρονική ανυποληψία εκείνοι που έχουν μαζέψει όλο το χαρτί, ούτε κουβέντα!

Συνεχίζει να τους τροφοδοτεί με την ενέργεια, την παρουσία αλλά και τα λεφτά του! Ενίοτε πλακώνεται και στο ξύλο για πάρτη τους! Kαι αυτοί με τη σειρά τους συνεχίζουν να τον δουλεύουν “ψιλό – γαζί”!!!

Κροτίδες, καπνογόνα, αεροβόλα, μπουκάλια, ταμειακές μηχανές, σιφώνια, πέτρες και ό,τι άλλο πολεμοφόδιο στα γήπεδα στους αγώνες των εγχώριων διοργανώσεων, σκέτο “παρθεναγωγείο” στα Κύπελλα της ΟΥΕΦΑ για να μη χαθεί κανένα ευρώ για τ’ αφεντικά!

Πως γίνεται αυτό αναρωτηθήκατε ποτέ; Πως στα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ομάδων μας στα γήπεδα δεν ανάβει ούτε αναπτήρας και στα ελληνικά πέφτουν ακόμη και πυροβολισμοί; Σας πέρασε από το μυαλό ότι αν θέλουν οι επενδυταράδες μας μπορούν να καθορίσουν και το περιβάλλον;

Όχι ε; Ο,τι και να πούμε, ό,τι και να γράψουμε το συμπέρασμα είναι ένα και μοναδικό: Τζάμπα καίει η λάμπα! Τίποτα δεν αλλάζει διότι απλούστατα δεν θέλει ο κόσμος να το αλλάξει. Oπότε, ας επικεντρωθούμε στα ουσιώδη κι ας συνεχίσουμε την έρευνα για ν’ ανακαλύψουμε τι ομάδα είναι τελικά ο γιατρός!!!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

To τρομερό και φοβερό που φανερώνει σε ποια κατάσταση αποσύνθεσης βρισκόμαστε, είναι ότι μετά την διακοπή του ντέρμπι στα πάνελ όλη τη νύχτα δεν ασχολούνταν με το αίσχος να σημαδεύουν με κροτίδες, βαρελότα (και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς) τους παίκτες, αλλά με το αν η απόσταση του Χουάνκαρ από το σημείο που έσκασε η κροτίδα δικαιολογεί τον τραυματισμό του!

Eπικαλούνται και σχετικά βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Το να… πυροβολούνται οι παίκτες είναι κανονικότητα.

Το αν κάνουν αλήθεια ή ψέματα είναι το θέμα!!!

——————————

«Είναι θαυμαστή η δύναμη της φαιδρότητας»

Τόμας Καρλάιλ – Σκώτος φιλόσοφος