Επανέλεγχο σε όλα τα σπίτια του χωριού ζητούν οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας (βίντεο)

•Σημειώνουν ότι ο πρώτος έλεγχος έγινε από το... δρόμο

Επανέλεγχο σε όλα τα σπίτια του χωριού από τις αρμόδιες επιτροπές ζητούν οι κάτοικοι στην τοπική κοινότητα της Αγίας Τριάδας του Δήμου Παλαμά, υπογραμμίζοντας
ότι η διενέργεια ου πρώτου ελέγχου έγινε από τον… δρόμο.

Για το λόγο αυτό μάλιστα, αντιπροσωπεία των κατοίκων μετέβη χθες στο Κέντρο Ταξινόμησης Βάμβακος Καρδίτσας όπου «στεγάζεται» το γραφείο ενημέρωσης πλημμυροπαθών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης (2441080541) που είναι στελεχωμένο με υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ).

Όπως ανέφεραν στον «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος της κοινότητας Σάββας Γιολδάσης ο πρωτοβάθμιος έλεγχος έγινε σε όλο το χωριό και τα σπίτια βγήκαν «πράσινα». Χθες ήταν να περάσουν οι επιτροπές για δεύτερο έλεγχο, αλλά από τα περίπου 220 σπίτια του χωριού θα έλεγχαν λιγότερα από τα μισά. «Υπήρχαν σπίτια με 2 μέτρα νερό και οι επιτροπές δεν θα περάσουν να τα ξαναδούν. Εμείς τώρα ζητάμε έλεγχο σε όλα τα σπίτια.

Αθροιστικά, λοιπόν, έχουν καταβληθεί 86,4 εκατ. ευρώ προς 22.458 αιτούντες, που έχουν πληγεί από το πρωτόγνωρο πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε τη Θεσσαλία, αλλά και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Αναφορικά με την κατανομή της πρώτης αρωγής σε κάθε
Περιφερειακή Ενότητα, πρέπει να σημειωθεί ότι: Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας έχουν διατεθεί μέχρι τώρα 41,5 εκατ. ευρώ προς 9.523 πολίτες, είτε νοικοκυριά, είτε επιχειρήσεις, είτε κτηνοτρόφοι, είτε αγρότες.