Mια άκρως ενδιαφέρουσα και σημαντική επισήμανση από τον Προϊστάμενο του Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου και Ταξινόμησης Βάμβακος Καρδίτσας Δρ. Μωχάμεντ Νταράουσε για την
καλλιέργεια βάμβακος.
Άλλωστε πολλά έχουμε ακούσει τις τελευταίες ημέρες για το μέλλον των υδροβόρων καλλιεργειών στη Θεσσαλία, μετά και τις καταστροφικές πλημμύρες του «Ντάνιελ». «Είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, δεν μπορούμε να αποφύγουμε το βαμβάκι, δεν θα πω τα αμέτρητα πλεονεκτήματά του ως πρώτη ύλη.
Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε διότι, μας συνοδεύει παντού ακόμα και σε κάθε γωνιά του σπιτιού, όλα τα είδη ρούχων, κουρτίνες, καναπέδες, στρώματα, σεντόνια, πετσέτες, χαρτιά κάθε είδος, μαξιλάρια, καθίσματα, τραπεζομάντηλα, γάντια, κασκόλ, χαλιά, ποδιές, χάρτινες σακούλες, καλύμματα, μπατονέτες, γάζες…. ακόμα και άλλες 50 χρήσεις.
Συνεπώς, ο άνθρωπος με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο έχει άμεση και συνεχή επαφή με το βαμβάκι. Δεν χρειάζεται πολύ νερό, ούτε πολύ λίπασμα, ούτε πολλές κατεργασίες σε σχέση με πολλές καλλιέργειες. Ούτε υδροβόρο είναι, όπως το χαρακτηρίζουν κάποιοι από άγνοια, αρκεί να γίνει η σωστή διαχείριση, άλλο είναι η ανάγκη και άλλο είναι η σπατάλη. Γιατί, όποιος διαβάζει την ιστορική, κοινωνική, πολιτιστική του πορεία καταλαβαίνει τις αξίες του για την Ελλάδα» σημειώνει.
Κ.Π.