Αγροτικό συλλαλητήριο την Κυριακή στη γέφυρα «Σταυρός» (video)

Συλλαλητήριο στη γέφυρα «σταυρός» μεταξύ Παλαμά και Ιτέας διοργανώνουν την Κυριακή οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Παλαμά με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

Το συλλαλητήριο θα γίνει στις 11 το πρωί και θα συμμετέχουν τρακτέρ, με βασικά προτάγματα τις αποζημιώσεις στο 100% για όλες τις ζημιές που υπέστησαν οι πλημμυροπαθείς, την άμεση αποκατάσταση των αναχωμάτων και των υποδομών και την υλοποίηση ολοκληρωμένων αντιπλημμυρικών έργων, καθώς εφτά μήνες μετά τις πλημμύρες τα προβλήματα παραμένουν και οξύνονται. Επιπλέον διεκδικούν ολοκληρωμένο σχεδιασμό θωράκισης της Θεσσαλίας από τις πλημμύρες και όχι αποσπασματικά μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε σήμερα η ΕΟΑΣΚ στο αίθριο της δημοτικής αγοράς, ο Πρόεδρος Κώστας Τζέλλας ανέφερε ότι στις 7 Απριλίου συμπληρώνονται επτά μήνες από τις πλημμύρες του «Ντάνιελ» στο Νομό Καρδίτσας και την Θεσσαλία γενικότερα.

«Βάσει της ζημιάς που έχουμε υποστεί από τις πλημμύρες, οι αγροτικοί σύλλογοι Δ. Παλαμά, η ΕΟΑΣΚ, ο εμπορικός Σύλλογος και Σύλλογος Γυναικών Παλαμά, διοργανώνουμε συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα στο Σταυρό την Κυριακή, όπου καλούμε να συμμετάσχουν αγρότες, κτηνοτρόφοι, πλημμυροπαθείς και την κοινωνία της Καρδίτσας. Τα αναχώματα ακόμη είναι σπασμένα, δεν έχει γίνει κάτι. Κινδυνεύουμε να πλημμυρίσουμε με μία δυνατή βροχή, αναδεικνύουμε τα προβλήματα που δυσκολεύουν μέρα με τη μέρα, Ακόμη δεν έχουμε πάρει επιδότηση ενοικίου, παρόλα αυτά δεν έχει υλοποιήσει ούτε καν το αυτονόητο. Μένουν σε άλλα σπίτια είτε ενοικιαζόμενα είτε σε συγγενείς. Επιπλέον, δεν έχουμε λάβει την εξόφληση της αποζημίωσης στα προϊόντα και τις παραγωγές μας, όπως στο καλαμπόκι και τη μηδική. Δεν έχουμε πάρει καν τις συνδεδεμένες ενισχύσει που πέρσι τις είχαμε πάρει τον Μάρτιο και τώρα οδεύουμε προς τέλος Απριλίου. Επτά μήνες μετά δεν έχει λυθεί το πρόβλημα στα αρδευτικά, και δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε φέτος να ποτίσουμε. Ο καθένας μας αγωνιά για τον Μάιο με το ενδεχόμενο νέων βροχών που ίσως θα εκδηλωθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Τζέλλας πρόσθεσε ότι το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, οι πλημμυροπαθείς, αγρότες και κτηνοτρόφοι, δεν θα εγκαταλείψουν τα χωριά τους. «Ο αγώνας θα συνεχιστεί έως ότου δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλημμυροπαθής κόσμος και ο πρωτογενής τομέας.

Με τη σειρά του, ο κ. Σωτήρης Αντωνίου, Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά, τόνισε για άλλη μια φορά τη σημασία του αγροτικού συλλαλητηρίου που θα γίνει αύριο Κυριακή 7 Απριλίου, στο Σταυρό, προκειμένου όπως είπε, να «διεκδικήσουμε τα αυτονόητο, να παραμείνουμε στα χωριά και στα χωράφια μας».