Συνεχίζονται οι δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στην Καρδίτσα (φωτο)

Συνεχίζονται οι δράσεις που διοργανώνει το τμήμα Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με υπηρεσίες και φορείς υγείας που δραστηριοποιούνται στη πόλη μας για την Παγκόσμια Ημέρας Υγείας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου.

Οι δράσεις άρχισαν από την Πέμπτη με ημερίδα και συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης με περίπτερα ενημέρωσης ευαισθητοποίησης και πρόληψης, καθώς και με δράσεις και παιγνίδια με παιδιά δημοτικών σχολείων για την ανακύκλωση και το περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις της στο «Νέο Αγώνα», η κ. Μελίνα Μπάζη, Αντιδήμαρχος Καρδίτσας, Πρόνοιας Εθελοντισμού και Δημόσιας Υγείας, ανέφερε ότι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας διοργανώθηκε τριήμερη εκδήλωση από το Τμήμα Προαγωγής Δημόσιας Υγείας με θέμα «Υγεία, αξία ανεκτίμητη». «Η εκδήλωση ξεκίνησε στο χώρο του Παυσιλύπου, όπου ακούσαμε με ενδιαφέρον εξαιρετικούς ομιλητές που αφορούσαν ειδικά ιατρικά ζητήματα. Οι δράσεις συνεχίζονται σήμερα, και αύριο αναμένεται ένα εξίσου πλούσιο πρόγραμμα. Με το Τμήμα Προαγωγής Δημόσιας Υγείας θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε κι άλλες δράσεις στο μέλλον. Είναι σημαντικές γιατί προωθούν την ενημέρωση γύρω από τη σωματική και ψυχική μας υγεία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με τη σειρά της, η κ. Μαρία Τσαλχούτη Προϊσταμένη στο Τμήμα Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, υπογράμμισε ότι φέτος στις δράσεις για την Παγκόσμια Υγεία συμμετέχουν ακόμη περισσότεροι φορείς. «Προσπαθούμε να γνωστοποιήσουμε τα θέματα υγείας προς τον κόσμο, να μιλήσουμε για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας. Σημαντικό ότι όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Καρδίτσας, να συμμετέχουν εδώ με το δικό τους τρόπο ο καθένας. Αρκετές δραστηριότητες, παιχνίδια με θέμα την υγεία, μιλάμε για το περιβάλλον, για την ανακύκλωση που όλα έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την υγεία», συμπλήρωσε.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

-Κατασκευές, εργαστήρια και παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά, Παιδικές βιβλιοθήκες Δήμου Καρδίτσας

-Εκμάθηση φύτευσης λουλουδιών, Τμήμα πρασίνου Δήμου Καρδίτσας

-Διαδραστικό παιχνίδι “Αγκαλιάζοντας τις αξίες μας”, Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας

-Αθλοπαιδίες, Θεοδωρίδειο Κέντρο “Ορίζοντες”

-Περίπτερα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης:

Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας – Επισκέπτριες Υγείας, Γιατροί του Κόσμου, Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, Κέντρο Υγείας Καρδίτσας, Κινητή Μονάδα ΚΕΘΕΑ-ΕΞΟΔΟΣ, Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας-Αποστολή, Ξενώνας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “ΖΕΦΥΡΟΣ”- Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, Τμήμα Δημόσιας & Ενιαίας Υγείας – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 1η ΤΟ.Μ.Υ Καρδίτσας.