«Δώστε πέντε λεπτά πριν βγείτε στο χορτάρι...»

Σε μία ξεχωριστή κίνηση προχώρησαν πριν το ματς με τον Ηρακλή οι οργανωμένοι οπαδοί της Αναγέννησης ULTRAS GATE 3 στην προσπάθειά τους να ανεβάσουν το ηθικό των παικτών για τη μάχη της σωτηρίας…

Άφησαν από ένα κείμενο στις θέσεις των ποδοσφαιριστών της ομάδας στ’ αποδυτήρια, προτρέποντας να δώσουν τον καλύτερο ευαυτό τους, τόσο στο ματς που προηγήθηκε όσο και σ’ αυτά που απομένουν για να πετύχουν το στόχο της παραμονής.

Αναλυτικά αυτή η… “διακήρυξη σωτηρίας” με τίτλο “Δώστε πέντε λεπτά πριν βγείτε στο χορτάρι” αναφέρει:

«Παίκτες μας και προπονητικό τιμ, είστε οι εκπρόσωποι της φετινής χρονιάς και οι φίλαθλοι της Αναγέννησης σας χαιρετίζουν όλους και τον καθένα σας ξεχωριστά.

Όσοι φοράτε την κιτρινόμαυρη φανέλα με τη δάφνη ελιάς στο στήθος κουβαλάτε κάτι παραπάνω από μία ιστορία 119 χρόνων. Μέσα σ’ αυτά τ’ αποδυτήρια, σ’ αυτές τις θέσεις που κάθεστε εσείς σήμερα, έχουν καθίσει ποδοσφαιριστές που έχουν αφήσει εποχή στο σύλλογο και τον έκαναν γνωστό σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα είστε εσείς αυτοί που πρέπει να το κάνετε.
Μέσα σ’ αυτό το γήπεδο έχουν γίνει τεράστιες νίκες από παίκτες “καμικάζι”, χύνοντας αίμα και ιδρώτα για να πετύχει η Αναγέννηση τους στόχους της, ακόμη κι αν όλα φαίνονταν ακατόρθωτα και ήταν πιο εύκολο να τα παρατήσουν, αυτοί ήταν εκεί για να δώσουν απαντήσεις.

Σήμερα πρέπει να δώσετε εσείς απαντήσεις γιατί το αξίζετε μετά απ’ όλα αυτά που έχετε καταφέρει φέτος και τώρα φτάσαμε ένα βήμα πριν το τέλος.

Σ’ αυτές τις κερκίδες του Σταδίου που βλέπετε, αυτοί οι τρελοί οπαδοί με ψυχή χιλιάδων που έχουν δώσει τη ζωή τους γι’ αυτή την ομάδα, ακόμη κι αν κάποιοι δεν είναι μαζί μας πια, ζώντας ξενιτεμένοι μακριά από την Καρδίτσα ή έχοντας φύγει για τους ουρανούς, να είστε σίγουροι ότι κάθε Κυριακή στεναχωριούνται με τις ήττες και με τις νίκες χαίρονται.
Κάντε τους περήφανους.

Ο ύμνος που οι φίλαθλοί μας τον ακούν κι ανατριχιάζουν, ξεκινά με τους στίχους “εμπρός κανάρια μου, εμπρός λιοντάρια μου, ορμάτε όλοι σας μες στη φωτιά” και στη συνέχει α λέει: “Αυτή η νίκη σε σας ανήκει, κανείς εμπόδιο δεν θα σταθεί”…

Κάντε τον πραγματικότητα! Νικήστε για όλους αυτούς που πιστεύουν σε εσάς δίνοντας χαρά σε όλη την πόλη που τόσο πολύ το έχει ανάγκη, κι όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ακόμη προσπαθεί να βγει από τις λάσπες της πλημμύρας που μας έπνιξε για δεύτερη φορά!

Δώστε την ψυχή σας μέσα στο γήπεδο και περάστε το μήνυμα σε όλους ότι ακόμη είμαστε εδώ ζωντανοί και δεν λυγίζουμε με τίποτα και σε κανέναν.

Αυτή η φανέλα που φοράτε είναι το όνειρό μας από μικρά παιδιά.
Για εμάς είστε οι ήρωές μας…
Εμείς σας πιστεύουμε, πιστέψτε το κι εσείς…»

ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Δείγμα όλων των παραπάνω της μοναδικότητας των οπαδών της Αναγέννησης σε όλη την Ελλάδα!

Της ξεχωριστής στήριξης που δίνουν στην ομάδα της πόλης τους η οποία μάλιστα δεν έχει προαπαιτούμενα ούτε είναι “μοδάτη” στα “πανηγύρια’, αλλά υφίσταται κάθε φορά και πολύ περισσότερο όταν τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα!