Ν. Καρδίτσας- Daniel: Σε τρία πακέτα εργολαβιών οι 256 αποκαταστάσεις από τον «Ντάνιελ» στους έξι Δήμους

ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 184,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Σε τρία διαφορετικά πακέτα εργολαβιών θα υλοποιηθούν τα επείγοντα έργα αποκατάστασης στους έξι Δήμους του Νομού Καρδίτσας όπως καταγράφει ο Νέος Αγών.

Το «πράσινο φως» για τη δρομολόγηση τεσσάρων εργολαβιών για τα έργα αποκατάστασης της Θεσσαλίας δίνει απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών (εδώ), Χρήστου Σταϊκούρα.

Με την έγκριση του αντικειμένου των τεσσάρων ξεχωριστών διαγωνισμών, συνολικού προϋπολογισμού 899,7 εκατ. ευρώ, ανοίγει η ο δρόμος για την προκήρυξη των έργων αποκατάστασης του οδικού δικτύου.

Ν. Καρδίτσας
* Στη 2η ομάδα έργων εντάσσονται:
-Δήμος Αργιθέας με 47 σημεία αστοχίας προϋπολογισμού 36,6 εκ ευρώ
-Δήμος Λ. Πλαστήρα με 18 σημεία αστοχίας προϋπολογισμού 12,2 εκ ευρώ
* Στη 3η ομάδα έργων εντάσσονται:
-Δήμος Παλαμά με 5 σημεία αστοχίας προϋπολογισμού 1,59 εκ ευρώ
-Δήμος Μουζακίου με 110 σημεία αστοχίας προϋπολογισμού 78,7 εκ ευρώ
-Δήμος Καρδίτσας με 55 σημεία αστοχίας προϋπολογισμού 36,7 εκ ευρώ
* Στη 4η ομάδα έργων εντάσσονται:
-Δήμος Σοφάδων με 21 σημεία αστοχίας προϋπολογισμού 18,7 εκ ευρώ

Ειδικότερα, εγκρίθηκε το φυσικό αντικείμενο των τεσσάρων εργολαβιών, όπου ομαδοποιούνται οι αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης με κριτήρια την κρισιμότητα των βλαβών, την ασφάλεια των μετακινήσεων, την εγγύτητα. Επίσης, λαμβάνεται υπόψιν η ομοιογένεια των αστοχιών, που συνολικά αφορούν σε 1.007 θέσεις παρέμβασης, όπως ζημιές στο οδικό δίκτυο, κατολισθήσεις πρανών, διάβρωση εδαφών, κατάρρευση και υποσκαφή γεφυρών, καταστροφές οχετών.

Το αντικείμενο των αναθέσεων

Όπως προσδιορίζονται στην υπουργική απόφαση, τα τέσσερα κατεπείγοντα έργα αποκατάστασης βλαβών των υποδομών συνεπεία των έντονων καιρικών φαινομένων «Daniel» και «Elias» είναι:

*Δήμων: Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Βόλου και Ρήγα Φεραίου, με προϋπολογισμό 278.200.000 ευρώ

*Δήμων: Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα, Μετεώρων και Πύλης, με προϋπολογισμό 267.500.000 ευρώ

*Δήμων: Τεμπών, Τυρνάβου, Ελασσόνας, Αγιάς, Λαρισαίων, Φαρκαδόνας, Κιλελέρ, Παλαμά, Μουζακίου, Τρικκαίων και Καρδίτσας, με προϋπολογισμό 184.000.000 ευρώ

*Δήμων: Ιστιαίας-Αιδηψού, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Δομοκού, Λαμίας, Αλμυρού, Φαρσάλων και Σοφάδων, με προϋπολογισμό 170.000.000 ευρώ

Ως προς την κατανομή των πόρων για τις εργασίες, που θα γίνουν σε συνολικό μήκος 159 χιλιομέτρων οδικού δικτύου, αυτοί θα διατεθούν ως εξής: 33% του ποσού στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, 25% στην Περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, 21% στην Περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, 9,5% στην Περιφερειακή ενότητα Λάρισας, 9,5% στην Περιφερειακή ενότητα Ευβοίας και 2% στην Περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας.

Aναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών