Ανοίγει η αυλαία για τα 56α «Καραϊσκάκεια»

Στη συμφιλίωση των λαών είναι αφιερωμένα τα φετινά “Καραισκάκεια” που αρχίζουν μεθαύριο Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Στη διοργάνωση που μετρά 56 χρόνια ζωής θα συμμετέχουν συνολικά 38 χορευτικά συγκροτήματα και πάνω από 1.000 χορευτές που θα εμφανιστούν στη σκηνή των Καραϊσκακείων, μπροστά από τον επιβλητικό ανδριάντα του ήρωα Γεώργιου Καραϊσκάκη, στέλνοντας παντού το μήνυμα ότι ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί να ενώσει.

Η έναρξη θα γίνει με τη Μικτή Χορωδία Καρδίτσας “Parenthesis”, υπό την Αιγίδα του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας με μια παράσταση με τίτλο “H αποτύπωση του παραδοσιακού τραγουδιού μέσα στη χορωδιακή σύνθεση και η εξέλιξη του στις νέες μορφές έκφρασης”.

Καλεσμένες χώρες είναι η Αυστραλία («ΜANASIS School of Greek Dance and Culture»), οι ΗΠΑ («Idaho Rocky Mountain Express») και η Νέα Ζηλανδία («Te Mātārae i Ōrehu»).

Από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν: ο Λαογραφικός και Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων «Ασκληπιός», το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Ιστιαίας «Αθανάσιος Κορφιάτης» , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων «Ο Μάρκος Μπότσαρης», ο Πολιτιστικός Χορευτικός Όμιλος Αγίου Αθανασίου «Χοραγωγία» Λάρισας , η Ένωση Γυναικών Αγίων Σαράντα «Ρόδον το Αμάραντον», ο Χορευτικός Όμιλος Φοιτητών Νάξου, ο Όμιλος Πόντιων Χορευτών Καβάλας , ο Σύλλογος έρευνας και διάδοσης της κρητικής παράδοσης “Ιδαία γη” και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή».

Το δικό τους χρώμα θα δώσουν και τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια από κάθε γωνιά της Ελλάδας

Επί μια εβδομάδα, ο Νομός Καρδίτσας αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του πανελλαδικού, και όχι μόνο, ενδιαφέροντος, μέσα από έναν κορυφαίο και πολύπλευρα σημαντικό θεσμό.

Τα “Καραισκάκεια” διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Η έναρξη

Δευτέρα 24 Ιουνίου, 9 μ.μ., Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας

Τελετή Έναρξης – Χαιρετισμοί

Μικτή Χορωδία Καρδίτσας “Parenthesis”

Υπό την Αιγίδα του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας

H αποτύπωση του παραδοσιακού τραγουδιού μέσα στη χορωδιακή σύνθεση και η εξέλιξη του στις νέες μορφές έκφρασης.

Διεύθυνση: Ελένη Πρίτσα, Μιχάλης Ζαχαρτζής

Πιάνο: Γιώτα Καραγιάννη, Πέγκυ Κωτούζα

Ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων: η ηθοποιός Βασιλική Μακρή

Συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας

Σύντομη εμφάνιση ξένων χορευτικών (ΗΠΑ, Νεά Ζηλανδία, Αυστραλία)

Βραδιά Φιλίας