Ένα ακόμη μεγάλο βήμα για τη διεθνή προβολή του Δήμου Αργιθέας και τη σύσφιξη των σχέσεων με αυτοδιοικητικούς φορείς τοπικής διακυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πραγματοποίησε η Δημοτική αρχή Αργιθέας.

Ειδικότερα, το Σεπτέμβριο του 2023, τοπική αντιπροσωπεία με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Ανδρέα Στεργίου είχε στη Γερμανία, για πρώτη φορά δημιουργικές επαφές με Δημάρχους των Περιφερειών Άνω Φραγκονίας και Σουηβίας στο κρατίδιο της Βαυαρίας, με την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Τότε, η επίσκεψη στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς συγκεντρώθηκαν πολύτιμες πληροφορίες και αποκτήθηκε χρήσιμη εμπειρία για τη λειτουργία των εκεί Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και για καινοτόμες οργανωτικές και αναπτυξιακές δράσεις.

Ένα χρόνο μετά και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από 1 έως 4 Αυγούστου 2024, ο Δήμος Αργιθέας ανταπέδωσε την άψογη φιλοξενία στους Βαυαρούς τοπικούς εκπροσώπους με θερμή υποδοχή, ξεναγήσεις στις Υπηρεσίες του Δήμου και διοργάνωση πολλών επισκέψεων σε Κοινότητες και αξιοθέατα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΘΗΡΟ

Τη Γερμανική αποστολή αποτελούσαν οι:

1. Christian Konrad, Δήμαρχος Leipheim

2. Erich Winkler, Δήμαρχος Nersingen

3. Johannes Ruf, Δήμαρχος Tussenhausen

4. Michael Obst, Δήμαρχος Kellmünz a.d. Iller

5. Markus Reichart, Δήμαρχος Heimenkirch

Το κλιμάκιο των Γερμανών Δημάρχων συνόδευε η Ντενίζ Σακκολέβα, Εκπρόσωπος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, η οποία ήταν και η μεταφράστρια των Βαυαρών αυτοδιοικητικών.

Πολύτιμη ήταν η συνεισφορά στην όλη διοργάνωση των εισηγητών:

Αναλυτικότερα στην έντυπη εκδοση του «Νέου Αγώνα»