Με ποδηλατοβόλτα ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Κινητικοτητας στο Δήμο Καρδίτσας (φωτό+βίντεο)

Με μια μεγάλη ποδηλατοβόλτα στη οποία συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Καρδίτσα οι εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Δήμος Καρδίτσας στο πλαίσιο της Ευρωπαικης Εβδομάδας Κινητικότητας.

Το πρωί μικροί και μεγάλοι με τα ποδήλατα και τα κράνη τους συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πλαστήρα από όπου ξεκίνησε η ποδηλατοβόλτα. Κινήθηκαν στην οδό Υψηλάντου, και συνέχισαν Αγράφων, Αλ. Παναγούλη, Δημ. Λάππα, περιφερειακή οδός στο ρεύμα προς Νοσοκομείο και έφτασαν στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού όπου έκαναν αναστροφή και ακολουθώντας τη διαδρομή περιφερειακή οδός στο ρεύμα προς Δημ. Λάππα, Αλ. Παναγούλη , Λεωφόρο Δημοκρατίας επέστρεψαν στην πλατεία Πλαστήρα.

Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Παν. Ευθυμίου και Στ. Θεολόγης καθώς και ο Προεδρος της δημοτικής κοινότητας Καρδίτσας κ. Παν. Λάππας.

Η ποδηλατοβόλτα έγινε από το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Καρδίτσας, σε συνεργασία με τον Πανδίων Ποδηλατικό Σύλλογο Καρδίτσας, τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρδίτσας και το Stars Athletic Club, με την υποστήριξη του Τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας .

Η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας άρχισε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ενώ όλη την εβδομάδα υπήρχαν εκδηλώσεις και δράσεις κυρίως σε συνεργασία με τα παιδιά των σχολείων, των παιδικών βιβλιοθηκών, του Θεοδωρίδειου Κέντρου «Ορίζοντες» κ.α.

Στόχος όλων των δράσεων ήταν να αναδείξουν περαιτέρω την προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος για περισσότερη κινητικότητα και για ασφαλέστερες μετακινήσεις των δημοτών. Εξάλλου και η φετινή εβδομάδα κινητικότητας είναι εναρμονισμένη με τους Ευρωπαϊκούς στόχους. Το φετινό σύνθημα της ΕΕΚ είναι: Shared Public Space (κοινόχρηστος δημόσιος χώρος).