Η «Φλόγα της Αγάπης» άναψε στην Καρδίτσα (φωτο+video)

Η «Φλόγα της Αγάπης», της 22ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών άναψε σήμερα το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας, στέλνοντας τα μηνύματα του εθελοντισμού, της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Αθλητές, μαθητές, εθελοντές φώναξαν με μια φωνή “δώστε αίμα, σώστε ζωές” στέλνοντας δυνατό μήνυμα υπέρ της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ο Δήμος Καρδίτσας και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καρδίτσας στάθηκαν αρωγοί στην τελετή που διοργανώθηκε, η οποία ξεκίνησε με την άφιξη της «Φλόγας της Αγάπης». Ακολούθησε λαμπαδηδρομία στο κέντρο της πόλης μας έως την κεντρική πλατεία, όπου και άναψε ο βωμός της αγάπης παρουσία πλήθους δημοτών όλων των ηλικιών. Το βωμό άναψαν οι πρωταθλητές μας Δημήτρης Τσιάμης και Πένυ Τσινοπούλου.

Μάλιστα, από το πρωί σήμερα, στο περίπτερο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καρδίτσας έγιναν λήψεις σιέλου απ’ όσους εξέφρασαν τη βούληση να γίνουν δότες μυελού των οστών ενώ παράλληλα τμήμα ειδικού προσωπικού του Νοσοκομείου πραγματοποίησε Εθελοντική Αιμοδοσία.

Σκοπός της όλης εκδήλωσης ήταν η ευρύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ανάγκη τακτικής, μη αμειβόμενης αιμοδοσίας, η προώθηση των αξιών της αιμοδοσίας και του αλτρουισμού για την ενίσχυση της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Επίσης να ενθαρρύνει τους νέους να αγκαλιάσουν την ανθρωπιστική έκκληση να δωρίσουν αίμα, ενώ παράλληλα να συμμετέχουν σε δράσεις για αντιμετώπιση της Λευχαιμίας και να εμπνεύσουν άλλους να κάνουν το ίδιο.

Πανελλαδικά, η εκδήλωση ξεκίνησε την 26 Ιουλίου από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.Κ.Ε.Α) στην Αθήνα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στην Σπάρτη με μια μεγάλη συμμετοχή Συλλόγων ανά Νομό με ποικίλες και πρωτοποριακές δράσεις .

Η Λαμπαδηδρομία τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.Κ.Ε.Α.) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμικών (Ε.Ο.ΘΑ.).