H φιλοξενία πετάει εκτός ΚΟΤ στο ρεύμα πλημμυροπαθείς στο Ν. Καρδίτσας

Την ένταξη πλημμυροπαθών από το Ν. Καρδίτσας στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ηλεκτρικής ενέργειας απορρίπτει το ηλεκτρικό σύστημα της ΗΔΙΚΑ. Ο λόγος, όπως επισήμαναν πλημμυροπαθείς στον «Νέο Αγώνα», είναι ότι για κάποιους μήνες πέρυσι μετά την πλημμύρα «Ντάνιελ» φιλοξενήθηκαν σε άλλα σπίτια.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης ένταξης εκπνέει σήμερα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα πλημμυροπαθείς με χαμηλά εισοδήματα να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Κοινωνικού Τιμολογίου.

Συγκεκριμένα, κατά την υποβολή της αίτησης, το ηλεκτρονικό σύστημα της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) αντλεί τα δεδομένα από την ΑΑΔΕ. Έτσι, ενώ εισοδηματικά οι πλημμυροπαθείς πληρούν τα κριτήρια, το σύστημα απορρίπτει την αίτηση λόγω της φιλοξενίας.

Πρόκειται για μια κατάφωρη αδικία, καθώς πρόκειται για πλημμυροπαθείς που έχουν επιστρέψει στα πλημμυρόπληκα χωριά και σπίτια τους, προσπαθώντας να ορθοποδήσουν. Η Πολιτεία καλείται να άρει το συντομότερο αυτή την αδικία, επιτρέποντας έστω και εκπρόθεσμα στους πλημμυροπαθείς να ενταχθούν στο ΚΟΤ.