Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κατάργηση του «κόφτη» στο επίδομα θέρμανσης για επαγγελματίες με τζίρο άνω των 80.000 ευρώ

Nα πάρουν θέση επί του μέτρου που αποκλείει τους ελεύθερους επαγγελματίες με τζίρο (το 2023) άνω των 80.000 ευρώ από το επίδομα πετρελαίου καλεί τους Βουλευτές του Νομού ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας, ζητώντας παράλληλα να παρέμβουν στον Υπουργό Οικονομίας και στον Πρωθυπουργό.

Ζητούν την κατάργηση του «κόφτη», υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι αν τους βλέπουν ως «αγελάδα με το μπόλικο γάλα για άρμεγμα» , «το γάλα μας έχει τελείωσε και ειδικά σε μία περιοχή όπως η πολύπαθη Καρδίτσα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τέλης Αντωνίου και ο Γραμματέας Δημήτριος Τσεκούρας, αναφέρει: «Με ικανοποίηση ακούσαμε να ανακοινώνεται (επιτέλους) η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες . Ένας φόρος άδικος που για τόσα χρόνια στερούσε εισόδημα από όσους επιχειρούσαν στην Ελληνική οικονομία χωρίς οικονομικά ή άλλα κοινωνικά κριτήρια.

Ακούσαμε όμως με μεγάλη μας έκπληξη ότι θα συνεχίσει και για την περίοδο 2024 -2025 το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης αλλά αποκλείει όλους τους επαγγελματίες που άκουσον άκουσον έχουν τζίρο μεγαλύτερο των 80.000 ευρώ για το 2023. Δηλαδή μας λένε ότι δεν λαμβάνουμε πλέον υπ΄ όψιν το εισόδημα που το ίδιο το κράτος μας επέβαλε με το τερκματό τρόπο φορολόγησης αλλά θα δούνε μόνο τα ακαθάριστα έσοδα που δεν αποτελούν την πραγματική εικόνα μιας επιχείρησης. Συνεχίζει δηλαδή η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης να μας θεωρεί ΄΄κλέφτες΄΄ και θεωρεί ότι η μικρομεσαία επιχείρηση δεν έχει ανάγκη του επιδόματος γιατί θα πληρώσει τον τρόπο που θα ζεσταθεί η οικογένεια των Εμπόρων και των Ελεύθερων Επαγγελματιών με τον τζίρο χωρίς να ΄΄βλέπει΄΄ τις υποχρεώσεις , τα λειτουργικά έξοδα και τις αναποδιές που μπορεί να συμβεί σε μία επιχείρηση.

Καλούμε τους εκπροσώπους μας στη Βουλή , να πάρουν θέση επί του θέματος και να παρέμβουν προς τον Υπουργό Οικονομίας αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ,ώστε αυτό το κριτήριο να καταργηθεί και να σταματήσουν επιτέλους να βλέπουν τους Ελεύθερους Επαγγελματίες και τους Εμπόρους ως την ΄΄αγελάδα με το μπόλικο γάλα για άρμεγμα¨ γιατί το ΄΄γάλα΄΄ μας τελείωσε και ειδικά σε μία περιοχή όπως η πολύπαθη Καρδίτσα».