Συγκίνηση και περηφάνια στην παρέλαση της Καρδίτσας για 28η Οκτωβρίου (φωτο & βίντεο)

Με υπερηφάνεια οι μαθητές της Καρδίτσας τίμησαν σήμερα (28/10) το ηρωικό έπος του 1940 και το μεγάλο ΟΧΙ των ηρώων του στις φασιστικές δυνάμεις.

Η μεγαλειώδης παρέλαση έγινε στην οδό Καραϊσκάκη όπου με σύμμαχο τον καιρό χιλιάδες Καρδιτσιώτες ήταν παρόντες για να καμαρώσουν τα νιάτα της πόλης.

Μαθητές δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων παρέλασαν άψογα επιβεβαιώνοντας την περήφανη καταγωγή τους.  Τμήματα πολιτιστικών συλλόγων με τις όμορφες φορεσιές τους, οδηγοί, πρόσκοποι και φορέων έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στην παρέλαση και χειροκροτήθηκαν θερμά.
Οπως θερμά χειροκροτήθηκαν και τμήματα της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας που παρήλασαν με τα οχήματά τους.

Ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας σκόρπισαν οι δόκιμοι του Κέντρου Εκπαίδευσης Ρούσσου.
Δόκιμοι στρατονόμοι, αερονόμοι και ναυτονόμοι με πυγμή και λεβεντιά παρήλασαν μπροστά στους χιλιάδες Καρδιτσιώτες που τους καμάρωσαν συγκινημένοι.
Την παρέλαση παρακολούθησαν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Aικατερίνη Πατσογιάννη.

Νωρίτερα στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εψάλη επίσημη δοξολογία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων στο προαύλιο του ναού. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Ιωάννης Ντενισιώτης, Μαθηματικό του 1ου Γυμνασίου Σοφάδων.