Αποφάσεις για την υποβολή ένταξης στο νέο Leader τριών προτάσεων έλαβε η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αργιθέας.
Παρεμβάσεις σε οικισμούς
Η πρώτη αφορά τη β’ φάση του έργου των πολεοδομικών και αισθητικών παρεμβάσεων σε οικισμούς, προϋπολογισμού 278.000 ευρώ.
Το έργο περιλαμβάνει εκτέλεση εργασιών σε δύο οικισμούς. Για τον οικισμό του Πετρίλου προβλέπεται να γίνει ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του χωριού. Πρόκειται για ένα δημόσιο κοινόχρηστο χώρο συνολικής έκτασης 840τ.μ. Περίπου που εξυπηρετεί ταυτόχρονα πολλές και διαφορετικές χρήσεις. Αποτελεί την κεντρική πλατεία του οικισμού, χώρο όπου διοργανώνονται εκδηλώσεις (εορτασμοί κλπ), προαύλιο χώρο του το οποίο όμως δεν λειτουργεί, χώρο όπου λειτουργεί το ΚΕΠ και το αγροτικό ιατρείο (παλιό γραφείο της τοπικής κοινότητας), ενώ ταυτόχρονα η περιοχή γειτνιάζει με τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.
Για τον οικισμό της Μεταμόρφωσης, από τους πλέον γραφικούς οικισμούς της περιοχής μελέτης με αρκετά πέτρινα κτίσματα. Για τον οικισμό της Μεταμόρφωσης προτείνεται η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου δικτύου πλακοστρωμένων μονοπατιών που θα αναβαθμίσουν αισθητικά τον οικισμό. Η παρέμβαση εντοπίζεται στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του οικισμού, και οριοθετείται από την περιοχή της βρύσης (πηγή) νότια μέχρι να συμπεριληφθούν όλες οι υπάρχουσες κατοικίες βόρεια και ανατολικά.
Οχήματα πολιτικής προστασίας
Η δεύτερη αφορά την προμήθεια οχημάτων για τις ανάγκες πολιτικής προστασίας του Δήμου, , προϋπολογισμού 239.816 ευρώ.
Σκοπός της προμήθειας είναι η ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αργιθέας για την πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση κινδύνων που απορρέουν από φυσικές καταστροφές και ειδικότερα δασικές πυρκαγιές. Ο εξοπλισμός που υφίσταται τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν επαρκεί για τις ανάγκες του Δήμου που προκύπτουν, διότι λόγω παλαιότητας και έλλειψης ανταλλακτικών καθιστά την επισκευή του αδύνατη με αποτέλεσμα να καθίσταται μη λειτουργικός. Η επένδυση σε αυτόν τον τομέα, όπως η προμήθεια 5 οχημάτων και μηχανημάτων, ενισχύει την επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Οχήματα για το Βοήθεια στο Σπίτι
Η τρίτη αφορά την προμήθεια οχημάτων για τις ανάγκες του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι , προϋπολογισμού 246.760 ευρώ.
Η ανάγκη για συχνότερες επισκέψεις σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) επιβάλλει τη χρήση αξιόπιστων μέσων. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός που υφίσταται τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν επαρκεί για τις ανάγκες του Δήμου που προκύπτουν. Η αύξηση επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας προκύπτει διότι τα υπάρχοντα οχήματα είναι παλαιά, με υψηλό κόστος συντήρησης και συχνές βλάβες, που θέτουν σε κίνδυνο την αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών στους ωφελούμενους. Όσον αφορά στην ασφάλεια μετακινήσεων, τα νέα οχήματα διασφαλίζουν την ασφαλή μετακίνηση του προσωπικού (κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές) σε δυσπρόσιτες περιοχές, καλύπροντας μεγάλο τμήμα του ορεινού Δήμου, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών. Επίσης η αγορά σύγχρονων οχημάτων (αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ιδανικά ηλεκτρικών) μειώνει δραστικά τα καύσιμα και το κόστος επισκευών, ευθυγραμμιζόμενη με τους στόχους ενεργειακής αναβάθμισης.
Τα προς προμήθεια είδη:
• Όχημα 7 θέσεων με θέση ΑΜΕΑ
• Επιβατικά αυτοκίνητα τύπου hatchback 5 θέσεων
• Εξοπλισμός Οικιακής Τηλεϊατρικής και Προληπτικής Φροντίδας για τα οχήματα











