Αρωμα και γεύση της καραγκούνικης κουζίνας είχε το βράδυ του Σαββάτου το Μοσχολούρι.
Η καθιερωμένη Γιορτή της Καραγκούνικης Πίτας επέστρεψε δυναμικά, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες επισκέπτες οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους έναν θεσμό που κρατά ζωντανή την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής.
Η εκδήλωση την οποία διοργάνωσε ο Μορφωτικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μοσχολουρίου “η Αρνη” με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας- Π.Ε. Καρδίτσας και του Δήμου Σοφάδων αναδεικνύει την καραγκούνικη γαστρονομία, με πρωταγωνίστριες φυσικά τις ξακουστές πίτες.
Οι γυναίκες του Μοσχολουρίου είχαν στρώσει τα τραπέζια με δεκάδες χειροποίητες πίτες, φτιαγμένες με αγνά, τοπικά υλικά και συνταγές που περνούν με ευλάβεια από γενιά σε γενιά.
Πλαστός, μπατζίνα, χορτόπιτες, κολοκυθόπιτες και τυρόπιτες με αυθεντικό, χωριάτικο φύλλο άνοιξαν την όρεξη των παρευρισκόμενων που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δωρεάν τα παραδοσιακά εδέσματα, τα οποία απέσπασαν τα πιο εγκωμιαστικά σχόλια για τη νοστιμιά και την αρτιότητα της παρασκευής τους.
Φυσικά η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα μεγάλο γλέντι με τους Γιώργο Χακτσή, Μάκη Κρανιώτη, Μαρία Καλαντζή και Χρύσα Κωνσταντινοπούλου που κράτησαν το κέφι αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

























