Το 1ο ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά του AIDS, σε συνεργασία με το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ», διοργάνωσε μία δυναμική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον ΗΙV.

Η νέα καμπάνια της «ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ» με το σλόγκαν «Αν θες να μάθεις, βάζεις δάχτυλο» που υιοθετήθηκ, το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, στοχεύει να προκαλέσει άμεσα και έντονα το ενδιαφέρον για να μάθει κανείς περισσότερα για τη διαδικασία του διαγνωστικού ελέγχου HIV, για τη διενέργεια του οποίου αρκεί ένα τσίμπημα στο δάχτυλο ή λίγο σάλιο. Υιοθετήθηκε μια τολμηρή και προκλητική προσέγγιση, ώστε να επιτευχθεί το μεγάλο ζητούμενο που είναι να τραβήξει την προσοχή όσο το δυνατό περισσότερων ανθρώπων, επιλέγοντας ένα μήνυμα που ξεχωρίζει.

Άλλωστε, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, η αντιμετώπιση του AIDS συσχετίστηκε με ορισμένες από τις πλέον εμβληματικές εκστρατείες στην ιστορία της διαφήμισης.

Στα πλαίσια αυτής της δράσης, μαθητές και καθηγητές, την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022 σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς, ενημέρωσαν τους κατοίκους της Καρδίτσας με σκοπό να τους ευαισθητοποιήσει. Ταυτόχρονα μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στα τοπικά καταστήματα της πόλης και στο ΚΕΠ.

Επιπλέον, εκπρόσωποι των μαθητών με τους υπεύθυνους καθηγητές κα Λάππα Β. υποδιευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας, κ. Νικολακάκο Μ. διευθυντή του ΕΚ Καρδίτσας, κα. Πατσοπούλου Αν., κα Παμπούρα Χ. και κα Καρακώστα Ε., επισκέφθηκαν τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Καρδίτσας, όπου και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και το σύμβολο του aids την κόκκινη κορδέλα.

Ο διευθυντής της ΔΔΕ Καρδίτσας, κ. Ζαχαρής Κωνσταντίνος, χαιρέτισε τη δράση και μίλησε για το σημαντικό μήνυμα που περνάνε οι μαθητές που αποτελούν το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

Συμπερασματικά, οι μαθητές και καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας, σηματοδοτούν μια σημαντική κινητοποίηση στην πόλη της Καρδίτσας, ώστε να γκρεμίσουν τα στερεότυπα και τους μύθους του παρελθόντος και να διαδώσουν τις νέες εξελίξεις τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία που πραγματικά θα πρέπει να μας κινητοποιήσει όλους και να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού HIV σε άλλους ανθρώπους.