ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Η νίκη που σημείωσε η Αναγέννηση στο γήπεδο του Πηλαδάκη το παρασμένο Σάββατο είναι τεράστιας αξίας! Τόσο γιατί επιτεύχθηκε επί μιας πολύ καλής ομάδας που μάλιστα έψαχνε εναγωνίως το αποτέλεσμα διότι δεν έχει ξεκινήσει καλά, όσο και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε και αυτός ο αγώνας.

Το να βγαίνεις νικητής από ένα παιχνίδι με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του θεσσαλικού ντέρμπι είναι από μόνο του κάτι το πολύ σημαντικό. Το να συμβαίνει αυτό όταν δεν έχεις καν έδρα και βολοδέρνεις για να βρεις γήπεδο παίζοντας εκτός πόλης, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία!

Σπουδαία υπόθεση, λοιπόν, το τρίποντο που κατακτήθηκε με πολύ κόπο και μεγάλη μάχη στη Λάρισα. Ψυχούλα κατέθεσαν όλοι οι παίκτες, αλλά και οι ηρωϊκοί πραγματικά φίλαθλοι που πήραν πάλι τους δρόμους για να δουν την ομάδα τους!

Η στεντόρια φωνή από την εξέδρα σε συνδυασμό με την έξοχη ακουστική του σύγχρονου αλλά εγκαταλελειμένου (δυστυχώς) γηπέδου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να “φτιαχτούν” οι αγωνιζόμενοι!

Όλοι όσοι έπαιξαν έδωσαν ό,τι είχαν! Ούτε μία στιγμή δεν χάθηκε η προσήλωση στο στόχο. Γνώμη μου είναι ότι ουδείς υστέρησε σε διάθεση. Ανεξαρτήτως αν έφθασαν στα επίπεδα απόδοσης που μπορούν να παίξουν (αυτό είναι πάντα σχετικό, εξαρτάται από την ημέρα, τον αντίπαλο και τις συνθήκες), όλοι είχαν τα κύρια χαρακτηριστικά που απαιτούνται σ’ ένα τέτοιο ματς: Πάθος και αγωνιστικότητα

Περίμεναν κάποιοι το “στραβοπάτημα”. Μια ισοπαλία θα ήταν ο,τι έπρεπε για τη Λάρισα, τον Πανσερραϊκό, αλλά και τους άλλους που “κρυφοβλέπουν” την κορυφή! Θα κέρδιζαν στα δικά τους ματσάκια και θα άνοιγαν ή θα μείωναν αντίστοιχα τη διαφορά.

Τώρα στο ξεκίνημα (που γνωρίζουμε όλοι πόσο σημαντικό είναι) έχουν το “μπελά” που λέγεται Αναγέννηση στα πόδια τους! Δείχνουν ότι δεν μας υπολογίζουν, αλλά η καρδούλα τους το ξέρει! Εχουν κανονίσει τα κονέ τους, ψάχνουν να βρουν όλο και περισσότερες άκρες, έχουν τα “αδελφά σωματεία” και τα δωδεκάποντα, αλλά έχουν και το… “κακό σπυρί”.

Η ομάδα μπήκε πολύ καλά στο πρωτάθλημα παρά τα προβλήματα και τις συνθήκες που είναι εις βάρος της. Ξεμπέρδεψε με το ρεπό στην πρώτη κιόλας αγωνιστική, πήρε σπουδαίο “διπλό” στη Ρόδο, καθάρισε τα εντός που τα έδωσε… εκτός κι έχει μόνο μία ήττα από τον ΠΑΟΚ “Β” που μόνο τυχαία δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Έχει μπροστά της ένα κομβικό ματς για τη συνέχεια πάλι στη Λάρισα απέναντι στον Απόλλωνα που δεν παίζει μόνο για τον εαυτό του. Αν περάσει κι απο κει θα τους βάλει ακόμη πιο δύσκολα όλους… Αν μάλιστα μείνει κοντά στην κορυφή μέχρι τον Ιανουάριο που θα μπορεί να γεμίσει ακόμη περισσότερο το ρόστερ της, τότε θα έχουμε πολύ συναρπαστική συνέχεια…

Θετική ενέργεια λοιπόν, για την ομάδα και όσους την “τρέχουν” μέσα κι έξω απο το γήπεδο απέναντι σε θεούς και δαίμονες. Θετική ενέργεια κι όχι τζάμπα μαγκιά…

————————

«Σαν σώμα ο καθένας είναι μόνος, σαν ψυχή ποτέ»

Εσμαν Εσσε – Γερμανός συγγραφέας