Μέχρι που παρενέβη ο "θεός" του μπάσκετ μεταμορφωμένος σε Γκάλινατ!!!

Αυτό που συνέβη στα τελευταία λεπτά του αγώνα της χρονιάς του ΑΣΚ με τον Ιωνικό στον οποίο κρίνονταν η παραμονή απλά δεν… υπάρχει!!!

3 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Ιωνικός έχει πάρει προβάδισμα 12 πόντων με έναν δαιμονιώδη Μπαρτ που ό,τι έκανε έπιανε! Έχει αγκαλιάσει τη νίκη και την ανανέωση της παραμονής του στη basket league!

Το φανερώνουν οι αντιδράσεις των παικτών και του πάγκου που πανηγυρίζουν γιατί αισθάνονται σίγουροι!

Εκείνη τη στιγμή, 3.000 και πλέον Καρδιτσιώτες που έχουν κατακλύσει κάθε γωνιά του “Γιάννης Μπουρούσης” είναι αποσβολωμένοι και όλοι κάνουν την ίδια σκέψη!!! Κρίμα για όλη αυτή την προσπάθεια της ομάδας, κρίμα για τον κόσμο, κρίμα για την καταπληκτική ατμόσφαιρα!

Όλα μοιάζουν χαμένα και ετοιμαζόμαστε για ένα… “μνημόσυνο”! Για μια “πληγή” που δεν θα έκλεινε εύκολα παρότι στον αθλητισμό υπάρχει πάντα το “αύριο”! Κακά τα ψέματα, αν έχανε ο ΑΣΚ και υποβιβάζονταν, το πισωγύρισμα θα ήταν δυσβάστακτο!

Ακόμη και ουδέτεροι που βρέθηκαν στο κλειστό (φωτογράφοι, δημοσιογράφοι, απλοί μπασκετόφιλοι από άλλες πόλεις) ήταν φαρμακωμένοι γιατί σκέφτονταν ότι ήταν μεγάλη αδικία για το ίδιο το άθλημα, να υποβιβαστεί μια ομάδα που κινητοποιεί μία ολόκληρη πόλη, που σφύζει από υγεία και ζωή και στη μεγάλη κατηγορία να μείνει ένα σύνολο που έτσι όπως σχεδιάστηκε έφθασε στο σημείο να απευθύνεται στον… “κανέναν”! Με μεταγραφές μιας… “εβδομάδας”, με προπονητές που πηγαινοέρχονται, με ασυνέπεια, απληρωσιές και πολλά άλλα!

Κι όμως αγωνιστικά ο Ιωνικός, χτισμένος με προσθήκες της τελευταίας στιγμής, χωρίς οι παίκτες του να έχουν το άγχος των αντιπάλων τους, έμοιαζε – και ήταν – κυρίαρχος!!!

Ο “ΘΕΟΣ” ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ Ο ΓΚΑΛΙΝΑΤ!

Κάπου εκεί παρενέβη ο… “θεός” του μπάσκετ αλλάζοντας θεαματικά το σενάριο! Προσωποποιημένος πλέον ως Γκάλινατ, έφερε τα πάνω κάτω:

2′.14” πριν το τέλος: Τρίποντο και συμπληρωματική βολή (75-80)!

1’18”πριν το τέλος: Γκολ – φάουλ (78-80)

35” πριν το τέλος: Τρίποντο (83-83)!!!

Ο Ιωνικός μέσα σε πανδαιμόνιο από 3.000 φιλάθλους που παρακολουθούσαν όρθιοι έχασε τις επιθέσεις του, ο Πριτζέτ στον αιφνιδιασμό κέρδισε το φάουλ και ευστόχησε στις βολές (85-83) 13” πριν το φινάλε (για πρώτη φορά στον αγώνα προβάδισμα!!!) το τελευταίο σουτ του Μπαρτ δεν μπήκε και ακολούθησε ο… παντζουρλισμός!!!

Συντελέστηκε, δηλαδή, το… αδιανόητο!!!!

Ο ΑΣΚ παρέμεινε στη basket league, η Καρδίτσα βίωσε μία από τις πιο ευχάριστες βραδιές όλων των εποχών στον αθλητισμό και το αίσθημα της δικαίωσης μιας υπερβατικής προσπάθειας πλημμύρισε το “είναι” όλων των ανθρώπων που έτρεξαν και μόχθησαν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου!

Τα καλύτερα είναι μπροστά…

Θ.Κ.