Ένα σημαντικό κονδύλι που ξεπερνά τα 10 εκ. ευρώ και μπορεί να φθάσει τα 13 εκ. ευρώ απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών από τον «Ιανό» και την ολοκλήρωση των εργασιών στο νέο Διοικητήριο της Π.Ε. Καρδίτσας.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλία» και στην εκπομπή «σε πρώτο ενικό» ο Ειδικός Σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουτρομάνος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια είναι αποφασισμένη να δημοπρατήσει και να ολοκληρώσει το έργο ώστε να το παραδώσει στην Καρδίτσα.

Ο κ. Κουτρομάνος αναφέρθηκε στη διάλυση της εργολαβίας που υπήρχε, επισημαίνοντας ότι είχε δημοπρατηθεί με ένα ακατάλληλο σύστημα (χωρίς αναλυτικό προϋπολογισμό κλπ), ενώ μετά ήρθε και ο «Ιανός» να προκαλέσει αρκετές ζημιές.

«Συντάξαμε νέα μελέτη με αναλυτικό προϋπολογισμό. Θα δημοπρατήσουμε την αποκατάσταση των ζημιών και την ολοκλήρωση των εργασιών που απομένουν, με κανονική μελέτη και αναλυτικό προϋπολογισμό.

Το επόμενο διάστημα, που θα διατεθεί η πίστωση από την Περιφέρεια, θα είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου» σημείωσε χαρακτηριστικά.