Σε αναζήτηση αναδόχου για το έργο της ανάπλασης του Παυσιλύπου και της πλατείας Πλαστήρα

ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Σε αναζήτηση αναδόχου βρίσκεται ο Δήμος Καρδίτσας για το έργο της ανάπλασης του Παυσιλύπου και της πλατείας Πλαστήρα προϋπολογισμού 6,45 εκ ευρώ.

Σήμερα δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια από το Δήμο Καρδίτσας η προκήρυξη του διαγωνισμού για την υποβολή προσφορών μέχρι τις 17 Ιουλίου. Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Δήμος Καρδίτσας και η σύμβαση θα έχει διάρκεια 24 μήνες (2 χρόνια).

Το έργο που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, αφορά παρέμβαση πολυεπίπεδης αναβάθμισης σε αστική περιοχή ιδιαίτερης πολιτιστικής και ιστορικής σημασίας και έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Οι κεντρικές δράσεις περιλαμβάνουν την ανάδειξη του Πάρκου Παυσίλυπου με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της ελκυστικότητας του οικιστικού περιβάλλοντος της Καρδίτσας, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί αφενός στις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της και αφετέρου στις νέες προκλήσεις ανθεκτικότητας λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Στόχος είναι η δημιουργία ενός μητροπολιτικού χώρου πρασίνου, πρότυπου ως προς το βιοκλιματικό του σχεδιασμό, που θα απευθύνεται τόσο στους κατοίκους, όσο στους επισκέπτες.

Η πρόταση εγκρίθηκε στο σύνολο του προτεινόμενου προϋπολογισμού της και αξιολογήθηκε μέσα στις 16 πρώτες που χρηματοδοτούνται αμέσως.
Προβλέπεται μεταξύ άλλων η εισαγωγή του υδάτινου στοιχείου σε πολλά σημεία του πάρκου και της πλατείας, νέα είσοδο από την πλευρά του νέου δημαρχείου, ανακατασκευή της εισόδου από την οδό Γαρδικίου, μετατροπή της παιδικής βιβλιοθήκης σε εντευκτήριο νέων, αλλαγή του αστικού εξοπλισμού, παρεμβάσεις στην πλατεία Πλαστήρα αλλά και μέσα στο άλσος.