Οι Καρδιτσιώτες «έζησαν» το Θείο δράμα, με θρησκευτική ευλάβεια η περιφορά των Επιταφίων (φωτο & βίντεο)

Mε θρησκευτική ευλάβεια και σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε σήμερα (3/5) το βράδυ η περιφορά των Επιταφίων στην Καρδίτσα και η «συνάντησή» τους στο χώρο της κεντρικής πλατείας.

Χιλιάδες ήταν οι Καρδιτσιώτες που συνέρρευσαν σήμερα Μεγάλη Παρασκευή στους ιερούς Ναούς του Νομού για να προσκυνήσουν τα Άγια Πάθη του Κυρίου, σε μια ημέρα θλίψης και πένθους. Οι πιστοί βίωσαν την κορύφωση του Θείου δράματος, με τις καμπάνες των Ναών να χτυπούν πένθιμα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το βράδυ εψάλησαν το «Η ζωή εν τάφω» και το « Ω γλυκύ μου έαρ». Στην Καρδίτσα οι επιτάφιοι όλων των ενοριών που στολίστηκαν με τα λουλούδια της άνοιξης, συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 9.30 στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στο χώρο της κεντρικής πλατείας επικράτησε το αδιαχώρητο από πιστούς όπως καταγράφει ο Νέος Αγών. Η Φιλαρμονική έδωσε τον πένθιμο τόνο για την Ταφή του Κυρίου, ενώ τα κεριά και οι ψαλμωδίες των Εγκωμίων, δημιούργησαν μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, με έντονη την ελπίδα στις καρδιές των πιστών για το χαρμόσυνο άγγελμα της Ανάστασης σε λίγες ώρες.