Αυτοψία στις περιοχές της Δ.Ε. Ιτάμου που επλήγησαν από τον «Ιανό», από κλιμάκιο του Υπ. Υποδομών και της ΤΕΡΝΑ (φωτο)

«Πιέζουμε για την πλήρη αποκατάσταση» τονίζει η Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών

Αυτοψία στις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Ιτάμου που επλήγησαν από τον «Ιανό» και δεν έχουν συμπεριληφθεί στη μεγάλη εργολαβία αποκαταστάσεων, πραγματοποίησε χθες Τρίτη στέλεχος του Υπουργείου Υποδομών και στελέχη της ΤΕΡΝΑ, μετά από συνεχείς παρεμβάσεις της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών.

Τα εν λόγω στελέχη περιηγήθηκαν σε Αμάραντο – Σαραντάπορο – Νεράιδα – Μοναστήρι – Γιαννουσέικα (γέφυρα Ρογγάκια κλπ) – Ανθηρό – Καροπλέσι – Καστανιά – Μούχα- Βρύση Ιτάμου -Παλιοζογλόπι- Μνήμα Φλωράκη – Ραχουλα.

Προχώρησαν στην καταγραφή των ζημιών, μέσα από μια πολύωρη περιήγηση στα άκρως επικίνδυνα οδικά δίκτυα της περιοχής. Έγινε αντιληπτό το μέγεθος των καταστροφών και η επιτακτική ανάγκη αποκατάστασης τους.

Παρόντες στα σημεία των ζημιών ήταν μεταξύ άλλων οι Πρόεδροι των κοινοτήτων, ενώ τα στελέχη του Υπουργείου και της εργολήπτριας εταιρείας συνόδευε το προεδρείο της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών κ. Βασίλης Τσαντήλας και Κωνσταντίνος Σούφλας. «Το πρώτο βήμα έγινε. Η πολιτεία πρέπει να διαθέσει το απαραίτητο ποσό που είναι μεγάλο αλλά απαραίτητο για την αποκατάσταση των ζημιών. Ως Ένωση χαιρετίζουμε την επίσκεψη καταγραφής των ζημιών και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε ως την πλήρη αποκατάσταση. Εκτιμάμε το γεγονός ότι το Υποδομών αναγνώρισε το δίκιο των παρεμβάσεων μας. Κανένας αγώνας δεν χάνεται εκτός από αυτός που δεν δόθηκε. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι» τονίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Βασίλης Τσαντήλας.