Αύξηση 4% αποτυπώνεται στις τιμές της φοιτητικής στέγης στην Καρδίτσα

Μετά και την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής των υποψηφίων των φετινών Πανελληνίων, οι γονείς αλλά και οι νέοι φοιτητές βρίσκονται σε αναζήτηση κατοικίας, με τα ενοίκια σε όλη την επικράτεια να σημειώνουν «άλμα» στις τιμές.

Συγκεκριμένα, η ετήσια μεταβολή στις τιμές ενοικίου είναι ανοδική και στο Νομό Καρδίτσας σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν προσφάτως στη δημοσιότητα. Η μέση τιμή στο τετραγωνικό μέτρο κυμαίνεται πλέον στα 7,3 ευρώ, που σημαίνει ότι η ετήσια μεταβολή σημείωσε αύξηση 4%.

Ο μέσος όρος τιμής διαμερίσματος έως 65 τ.μ. αγγίζει τα 330 ευρώ σε μηνιαίο ενοίκιο. Όσον αφορά στο στούντιο, η μέση τιμή κινείται στα 250 ευρώ. Γενικότερα, η εικόνα της αγοράς δείχνει σημαντική αύξηση 28% στα ενοίκια των φοιτητικών κατοικιών στις μεγαλύτερες φοιτητουπόλεις της χώρας. Η μέση αύξηση των ενοικίων φθάνει 10% σε σχέση με το 2022, δηλαδή 9,1 ευρώ ανέρχεται το τετραγωνικό μέτρο. Σε πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, οι τιμές των ενοικίων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 10,4% το έτος έως τον Μάρτιο του 2023, η υψηλότερη ετήσια αύξηση από το 2008.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών