Έναν αγώνα – πρόκληση έχει μπροστά του σήμερα το απόγευμα ο ΑΣΚ που υποδέχεται τη δυνατή ομάδα του Περιστερίου στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της basket league…

Πρόκειται αναμφίβολα για μία αναμέτρηση πολύ δύσκολη απέναντι στο συγκρότημα που έχει τεχνικό καθοδηγητή τον σπουδαίο Βασίλη Σπανούλη και τα προγνωστικά για τους “κυανόλευκους” είναι αναμφίβολα εις βάρος τους.

Ποτέ όμως ένας αγώνας δεν κρίνεται με βάση τα προγνωστικά αλλά πάντα με την παρουσία των παικτών στον αγωνιστικό χώρο.
Εκεί, λοιπόν, θα κριθεί και ο σημερινός με τον ΑΣΚ να παλεύει με όλες τις δυνάμεις του για να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητές του για τη νίκη.

Η “μάχη” για την παραμονή όπως έχει πλέον γίνει αντιληπτό σε όλους έχει για τα καλά πάρει “φωτιά” και σε κάθε αγώνα το ζητούμενο είναι η νίκη. Ακόμη και αυτοί που αντίπαλοι είναι ομάδες με μεγάλο εκτόπισμα και δυνατά ρόστερ όπως η σημερινή.

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία του και έχει σχεδιάσει με τους συνεργάτες και τους παίκτες του το πλάνο για την σημερινή κόντρα. Γνωρίζουν άπαντες τις δυσκολίες, ότι έχουν ν’ αντιμετωπίσουν ένα πολύ δυνατό σύνολο, αλλά από την άλλη είναι και αποφασισμένοι να καταθέσουν ο,τι έχουν και δεν εχουν στο παρκέ.

ΟΙ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ… ΑΛΛΟΙ!
Οι δύο αγώνες που είναι καρφωμένοι στο μυαλό των φιλάθλων της Καρδίτσας στην προσπάθεια του ΑΣΚ είναι με το Λαύριο και τον Ιωνικό στην 20η και 22η (τελευταία) αγωνιστική στο “Γιάννης Μπουρούσης”. Σ’ αυτούς είναι πιθανόν να κριθούν τα πάντα για την παραμονή στη basket league.

Ωστόσο μέχρι να φθάσουμε εκεί μπορούν να γίνουν πολλά και… απρόβλεπτα. Υπάρχουν άλλα πέντε παιχνίδια με το σημερινό. Κι αν βγάλουμε έξω αυτά με τον Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό όπου εκ των πραγμάτων και σύμφωνα με το νόμο της λογικής δεν μπορούν να διεκδικηθούν νίκες, σε όλα τα άλλα η ομάδα θα ψάξει τις υπερβάσεις της για να κάνει μία νίκη παραπάνω από τους συνδιεκδικητές της παραμονής και να φθάσει στον ποθούμενο απολογισμό.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου που εκδίδει η ΚΑΕ στις προαναγγελίες κάθε αγώνα, σήμερα η ομάδα θα παρουσιαστεί υπερπλήρης, πάνοπλη, με μεγάλο σύμμαχο τον κόσμο που αναμένεται να προσέλθει μαζικά στο κλειστό.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ενημέρωσή τους οι “κυανόλευκοι”:
«Ο δρόμος για την παραμονή, περνάει λοιπόν από την Καρδίτσα και ο Α.Σ.Κ. ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με το Περιστέρι, δίνοντας μεγάλη έμφαση, τόσο στον τομέα της φυσικής κατάστασης, όσο και στο τακτικό κομμάτι. Το βασικότερο όμως, είναι ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί πλήρης και με τη δύναμη της έδρας, επιδιώκει να αυξήσει τις πιθανότητες κατάκτησης ενός υπερπολύτιμου αποτελέσματος».

ΣΤΙΣ 5 μ.μ. ΤΟ ΤΖΑΜΠΟΛ
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα και θα καλυφθεί ζωντανά από τις ψηφιακές πλατφόρμες της ΕΡΤ.